s.v. Rijssen speelt gelijk tegen SP Daarle

Gepubliceerd op: maandag 29 november 2021
s.v. Rijssen kwam in een thuiswedstrijd tegen SP Daarle niet verder dan een gelijkspel. In een wedstrijd waar SP Daarle 90 minuten lang alleen maar aan het tegenhouden was kwamen beide ploegen eenmaal tot scoren. Dat bepaalde de eindstand op een zeer geflatteerde 1-1 remise. (foto: Tijs Theijink)

De regenbuien van afgelopen vrijdag hadden tot uitwerking dat de clubs noodgedwongen moesten uitwijken naar het kunstgrasveld op het sportpark van s.v. Rijssen. Vanwege de coronamaatregelen moesten de clubs het doen zonder enige support langs de lijnen. Gelukkig kon een kleine groep supporters de wedstrijd nog waarnemen vanuit de hooggelegen kantine die tot 20:00 haar deuren had geopend. Die supporters zagen een wedstrijd van 90 minuten lang hetzelfde spelbeeld. S.v. Rijssen valt aan, SP Daarle hield tegen en probeerde op de tegenstoot een counter te bewerkstelligen. Zo ook in de eerste helft. S.v. Rijssen creëerde wat kansen maar haalde vaak niet of net iets te laat de trekker over. SP Daarle ontsnapte middels een counter eenmaal aan de verdediging van s.v. Rijssen maar wist een gigantische 1-op-1 kans niet te verzilveren door goed in grijpen van doelman Tim Paalman.

In de tweede helft deed zich weer precies hetzelfde spelbeeld voor. s.v. Rijssen zocht druk naar een gaatje in de parkeer-de-bus defensie van SP Daarle. Met 9 man hangend in het 16-meter gebied probeerde SP Daarle de bal te veroveren en in de counter een kans te creëren. 10 minuten na rust bleek deze strategie succesvol. Na een snelle counter werkte SP Daarle middels een afstandsschot van circa 20 meter de bal linksonder in het doel. Dit maakte de klus voor s.v. Rijssen nog lastiger. s.v. Rijssen besloot daarom de druk nog verder op te voeren. Het was Bram Lier die opdook over de linkerflank en de bal strak voorgaf. Het was vervolgens Mark Breukink die in de bal liep en de bal hard tegen de touwen werkte. Dit doelpunt leek de ban doorbroken te hebben gelet s.v. Rijssen in het half uur erna steeds vaker opdook voor de keeper van SP Daarle. Na 2 kopballen, 4 scrimmages op de doellijn en nog één hand vol kansen is het wonder boven wonder nog steeds 1-1. Na 8 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het goed geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

s.v. Rijssen blikt terug op een wedstrijd waar het zichzelf flink tekort heeft gedaan. Met ongeveer 80% balbezit en een flink aantal kansen had het s.v. Rijssen van Gerald Willems veel meer verdiend maar het vergat zichzelf opnieuw te belonen. De komende weken kan er in verband met de corona maatregelen niet getraind worden. Het is vooralsnog onzeker of de wedstrijden op zaterdagmiddag wel gespeeld kunnen en mogen worden.