s.v. Rijssen komt niet langs V.V. Voorwaarts

Gepubliceerd op: maandag 7 februari 2022
De ploeg uit Rijssen nam het afgelopen zaterdag op tegen 3e-klasser V.V. Voorwaarts uit Westerhaar. De speelweide lag er verre van florissant bij en dat had zijn uitwerking op het spel. Beide teams hadden dan ook moeite om de bal rond te spelen. Het bleef ondanks wat flinke kansen aan de zijde van s.v. Rijssen een doelpuntloos oefenduel. (Foto: Wilco Hoevink wist met een aantal fraaie acties zijn directe tegenstander een moeilijke zaterdagmiddag te bezorgen.)

De eerste 45 minuten waren vooral een slag op het middenveld. Foute inspeelpasses en aannames zorgde voor veel harde duels rondom de middencirkel. Toch wist s.v. Rijssen zonder goed voetbal nog twee grote kansen te creëren. Het was na ongeveer 20 minuten toen René Koezen op volle snelheid ontsnapte aan de verdediging van V.V. Voorwaarts. Hij kwam na een lange sprint tot een schot maar trof de voeten van de doelman. Even later laat Wilco Hoevink zich van zijn beste kant zien door middel van een prachtige solo. De aanval strandde echter bij de afwerking. De clubs gingen dan ook aan de warme versnapering met een ruststand van 0-0.

De tweede helft was van iets beter niveau maar was nog steeds verre van optimaal. In de tweede helft werd het overwicht van s.v. Rijssen beter zichtbaar. Dit spiegelde zich met name af in het aantal gecreëerde kansen. Na een kwartier spelen ontsnapte Yilber Haverslag met een flinke versnelling aan de verdediging. Het lukte hem oog in oog met de doelman echter niet om de bal in de netten te werken.

Even later komt s.v. Rijssen toch tot scoren. Wilco Hoevink legde een ontvangen steekpass breed en vervolgens werkt Mark Breukink de bal half vollerend in de touwen. De vreugde die bij de ploeg uit Rijssen ontstond was van korte duur gelet er sprake was van buitenspel naar oordeel van de scheidsrechter en zijn assistent. Vlak voor tijd heeft V.V. Voorwaarts nog een grote kans maar ook haar lukt het niet om de bal voorbij de doelman te krijgen. Zo eindigt deze oefenpot in nul tegen nul.

Volgende week speelt s.v. Rijssen thuis om 14:30 tegen CVV Achilles. Wees allen welkom!