s.v. Rijssen speelt gelijk tegen Lemele

Gepubliceerd op: zondag 16 oktober 2022
s.v. Rijssen verspilde opnieuw dure punten in eigen huis. De thuiswedstrijd tegen Lemele eindigde in een 2-2 eindstand. Foto: Mitchell Brugts werd na een goede balaanname neergehaald en kreeg een penalty die tot de 1-0 leidde.

Na de remise van vorige week tegen MVV’69 was er werk aan de winkel voor de ploeg van Björn Hodes. s.v. Rijssen begon dan ook anders aan de wedstrijd. De thuisploeg probeerde hoog druk te zetten maar slaagde er slechts af en toe in om de bal te veroveren. Net zoals s.v. Rijssen er bij vlagen in slaagde om gevaar te stichten voor het doel van Lemele. Vaak eindigde aanvallen al vroegtijdig door een slordige opbouw of eindpass. Toch kwam s.v. Rijssen goed op een 1-0 voorsprong. Een bal over de defensie van Hulusi Yilmaz werd goed gecontroleerd door Mitchell Brugts. Hij was op zoek naar een schot maar werd in zijn zoektocht getackeld door zijn directe tegenstander. De scheids wees naar de elf meter. Frank Averesch ging achter de bal staan en schoot de bal hard door het midden binnen. Een kwartier daarna kreeg Lemele een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal. Een middenvelder van Lemele ging achter de bal staan en schoot de bal hard door de muur heen in de goal. Met een tussenstand van 1-1 gingen beide elftallen aan de thee.

In de tweede helft moest er meer gecreëerd worden. Dit was dan ook zeker het geval. Er doken vaker aanvallers voor het doel van Lemele op. In de 51e minuut was het raak toen Rick Bruggink met een mooie crosspass Mark Breukink bereikte. Hij controleerde de bal en stak Wilco Hoevink weg die de bal in één keer in het doel schoot en s.v. Rijssen opnieuw op voorsprong zette. Nog geen 5 minuten later stond werd het alweer gelijk toen een vermeende voorzet uit een vrije trap van eigen helft per abuis in het doel verdween met wat hulp van de wind en een ongelukkige inschatting van doelman Tim Paalman. s.v. Rijssen moest voor een derde keer op zoek naar de voorsprong maar slaagde er niet in het doel te vinden. Er zijn nog wat goede kansen voor s.v. Rijssen maar de doelman van Lemele stond de 3 punten in de weg voor de Rijssenaren.

Op 29 oktober speelt s.v. Rijssen de Rijssense derby uit bij Sportclub Rijssen om 14:30.