s.v. Rijssen maat te groot voor SVV’56

Gepubliceerd op: maandag 7 november 2022
De Rijssenaren versloegen op eigen terrein het eerste elftal van SVV’56 met een verdiende 4-0 overwinning. De thuisploeg domineerde het spel vanaf de eerste minuut van de wedstrijd en wist zeer veel kansen bij elkaar te spelen. Foto: Hidde Smits blonk uit met een zeer sterk optreden.

Al in de 22e minuut was het raak voor s.v. Rijssen. Hidde Smits bereikte met een snelle inworp Wilco Hoevink die naar binnen sneed en twee man passeerde met een slalom en vervolgens maar eens besloot de trekker over te halen van ongeveer 20 meter. Zijn inzet eindigde strak tegen de touwen. In de rest van de eerste helft wist s.v. Rijssen flink wat mogelijkheden bij elkaar te spelen maar sloeg er in de eerste helft niet nog eens in om de doelman van SVV’56 te verschalken. Wel moest doelman Tim Paalman vlak voor rust nog een keer verdienstelijk aan het werk om zijn clean sheet te behouden.

De eerste 10 minuten na rust was het even zoeken voor s.v. Rijssen. Er was weinig pressie op de bal waardoor de Sibculoërs in alle de rust de lange bal konden hanteren. Aan deze fase kwam al gauw een einde toen spits Mike Jansen de 2-0 op het scorebord aantekende na een goede één-twéé met René Koezen. Na het tweede doelpunt leek SVV’56 gebroken. s.v. Rijssen toverde mooie combinaties uit de hoge hoed en het regende kansen aan de zijde van het elftal van leidsman Björn Hodes. Het derde doelpunt was dan ook het mooiste doelpunt van de middag. Centrale verdediger Niek Averesch schoof in en speelde Mike Jansen in. Laatstgenoemde gaf de bal hoog voor op Wilco Hoevink die de bal ineens op de pantoffel nam. Met succes zo bleek het want Wilco Hoevink trof op prachtige wijze de kruising en zette s.v. Rijssen op een verdiende 3-0 voorsprong. Niet veel later maakte Wilco Hoevink ook zijn derde van de middag via een van richting veranderd afstandsschot. Kortom een duidelijke 4-0 overwinning met in de tweede helft leuke aanvallende combinaties.

Kan s.v. Rijssen deze lijn voortzetten? S.v. Rijssen speelt volgende week om 14:30 uur een uitwedstrijd bij V. Voorwaarts op Sportpark ’t Twistveen in Westerhaar.