Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

s.v. Rijssen overtuigend langs Daarle

Gepubliceerd op: zondag 20 november 2022
s.v. Rijssen spoelde de zure nederlaag van vorige week bij V.V. Westerhaar weg met een welverdiende 5-2 overwinning in eigen huis tegen V.V. Daarle. Omdat de nummer één en twee op de ranglijst beiden punten verspeelden is de afstand tot de koppositie teruggebracht naar slechts twee punten. Foto: René Koezen trof driemaal het doel voor de thuisploeg.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

s.v. Rijssen begon gebrand aan de wedstrijd na het zure verlies van vorige week waar s.v. Rijssen ondanks alle gemiste kansen in de slotfase het beslissende doelpunt incasseerde. Het werd dus hoogtijd om nauwkeuriger om te springen met de mogelijkheden. Met succes zo leek het, want na een half uur trof Mark Breukink raak. Het was Frank Averesch die Mark Breukink met buitenkantje voet de diepte in stuurde en laatstgenoemde schoof de bal in het doel.  Kort daarna werd het al gauw 1-1 uit een kort genomen hoekschop die vanaf randje zestien werd ingebracht.

Tim Paalman zat nog goed bij de eerste inzet maar de rebound was niet te keren voor de goalie. Lang bleef de gelijke stand niet op het scorebord staan want het was Mike Jansen die neer werd gehaald in het zestien meter gebied. René Koezen greep de kans om zijn gemiste strafschop van vorige week te revancheren met beide handen aan en plaatste de bal strak in de hoek. Door deze voorsprong kon s.v. Rijssen met een goed gevoel de kleedkamer in om op te warmen onder genot van een muntthee.

Ook na rust was het s.v. Rijssen dat sterker was dan haar tegenstander. In de 55e minuut sloeg s.v. Rijssen er opnieuw in om het gevaar dat ze creëerde om te zetten in een doelpunt. Een zuiver aangesneden voorzet van Frank Averesch stuitert ongeroerd in de binnenzijde van zijnet van de doelman van Daarle.  5 minuten later was het opnieuw raak toen Frank Averesch zijn man passeerde en René Koezen oog in oog met de doelman zette. De spits controleerde de bal en sloeg toe. Het werd nog mooier want 10 minuten voor tijd maakte René Koezen ook zijn derde van de middag. Jesse Beltman stuurde Mike Jansen weg in de diepte. Laatstgenoemde haalde het niet tot het doel en kwam ten val op circa 20 meter van de goal. Al liggend kreeg Mike Jansen de bal bij René Koezen die de bal ineens op pantoffel nam en de bal knap in het doel kreeg. Kort voor het eindsignaal deed Daarle nog wat terug door middel van een hoekschop. Een matig verwerkte hoekschop wordt in twee instanties binnen gewerkt.

Al met al werd de eindstand bepaald op een zeer verdiende 5-2 overwinning. Een goede wedstrijd van de kant van de Rijssenaren. Zowel in aanvallend als verdedigend opzicht stond de thuisploeg haar mannetje. Kan s.v. Rijssen deze lijn voortzetten? Volgende week neemt de ploeg van Björn Hodes het op tegen hoogvlieger ASV’57 in Aadorp om 14:30 uur.