Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

s.v. Rijssen onderuit in Aadorp

Gepubliceerd op: zondag 27 november 2022
s.v. Rijssen verloor met 4-1 in de uitwedstrijd tegen ASV Aadorp op sportpark het Heuveltje. De ploeg van Björn Hodes had op basis van het spelbeeld minstens een gelijkspel verdiend maar slaagde er niet in om zichzelf te belonen voor het harde werken. Foto: Mark Breukink trof het doel en was goed voor de 1-1 gelijkmaker.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Met slechts 2 punten verschil op de ranglijst was de uitwedstrijd tegen ASV Aadorp een echte kraker. Dit was ook terug te zien in de felheid en agressie waarmee beide elftallen het duel in gingen. En juist die felheid werd uitermate zwaar bestraft toen de scheidsrechter rond de zestien meter een vrije trap toe kende aan ASV. De rechtsbuiten van ASV ging achter de bal staan en wist letterlijk de winkelhaak van de goal te vinden. Een onhoudbare voor doelman Tim Paalman. s.v. Rijssen ging ondanks deze flinke tegenslag verder met strijden en vocht zichzelf terug in de wedstrijd. Een afstandsschot van Wilco Hoevink werd half gekeerd door de doelman en aanvaller Frank Averesch was zeer alert op de rebound. Hij stond plots oog in oog met de doelman en legde de bal breed op meegelopen Mark Breukink die de geheel verdiende gelijkmaker binnen kon tikken. Niet veel later werd Wilco Hoevink naar de grond gewerkt in de zestien meter maar ondanks dat er duidelijk sprake was van een overtreding weigerde de scheidsrechter een penalty te geven. Het ongenoegen tussen s.v. Rijssen en de scheidsrechter nam verder toe toen de scheidsrechter de grensrechter zoals, dat zo mooi heet, “liet staan” bij een buitenspel goal van ASV Aadorp. De scheidsrechter kon zich niet vinden in het oordeel van de grensrechter en kende de goal tot onvrede van de Rijssenaren toe. 

Na rust ging s.v. Rijssen door met daar waar het gebleven was. Het was gevaarlijker en beter dan haar tegenstander maar tot echte kansen kwam het nog niet. Totdat Mark Breukink de diepte in dook na snel een genomen inworp van Frank Averesch. Hij doorkruist zijn tegenstander in de zestien meter en word overduidelijk gehaakt. Onder luidt protest van alle Rijssenaren in en buiten het veld weigert de scheidsrechter opnieuw om naar de penaltystip te wijzen. Net als je dacht dat het niet erger kon dan gebeurt het volgende. De linksback van ASV Aadorp komt op en centrale verdediger Niek Averesch probeert hem te stoppen door een sliding. Hij mist de bal en komt net iets te laat en de opkomende linksback springt op om de sliding te ontwijken. Een terechte gele kaart zo zou je zeggen. Maar ook dit keer oordeelt de Arbiter anders en trekt de rode prent uit zijn borstzak. Met één man minder werd het een lastige opgave om de achterstand om te buigen in een voorsprong voor s.v. Rijssen. Helemaal als het kort daarna ook 3-1 wordt door een werkelijke prachtige volley.  Daarna gokt s.v. Rijssen op de aansluitingstreffer daardoor geeft ze ruimte weg achterin. Deze ruimte werd goed benut door de Aadorpers die in de 85e minuut ook nog de 4-1 wisten te maken. 

Ondanks dat de ploeg uit Rijssen meer had verdiend verliest het in Aadorp. Volgende week neemt s.v. Rijssen het op tegen de koploper uit Bornerbroek. Het zal spelen op sportpark ‘t Opbroek om 14:30 uur.

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen