Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

s.v. Rijssen speelt gelijk tegen koploper RKSV Bornerbroek

Gepubliceerd op: maandag 5 december 2022
s.v. Rijssen speelde op sportpark ’t Opbroek gelijk tegen de nummer één op de ranglijst RKSV Bornerbroek. De 90 minuten mondde uit in een 1-1 gelijkspel daar waar beide ploegen kans hadden op meer doelpunten. Foto: Luén Mensink speelde een zeer verdienstelijke pot als verdedigende middenvelder.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Na de zure nederlaag van vorige week werd het tijd voor s.v. Rijssen om zichzelf te revancheren. Opnieuw stond er een hoogvlieger op de agenda. Ditmaal was het de huidige koploper RKSV Bornerbroek die uitermate goed aan het seizoen begonnen waren. De Bornerbroekers gingen aan kop met 22 punten uit 8 wedstrijden. Dit zijn 5 punten meer als de 17 punten van s.v. Rijssen dat met 9 wedstrijden ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld had. Kortom er moest een inhaalslag gemaakt worden. Makkelijk ging het niet worden want s.v. Rijssen moest het doen met maar liefst 5 geblesseerden dan wel geschorsten. Björn Hodes kon niet beschikken over Nevin Ter Steege, Jesse Beltman, Tim Paalman, Mark Breukink en Niek Averesch. Ook René Koezen was niet wedstrijdfit en begon daarom op de bank.  Ondanks al deze afwezigen kwam s.v. Rijssen zeer goed uit de startblokken. Het gehavende elftal speelde net zoals de week ervoor frivool en was gretig op de bal. Met name het controlerende duo op het middenveld dat ditmaal bestond uit Tijs Theijink en Luén Mensink wist heel wat ballen te veroveren en af te leveren aan de aanval van s.v. Rijssen. Lang liet de eerste kans dan ook niet op zich wachten. Bram Lier gaf de bal hoog voor op Mike Jansen die de bal knap controleerde maar de bal niet voorbij de handen van de Bornerbroekse doelman kreeg. Iets later werd Wilco Hoevink gevloerd door zijn directe tegenstander. De scheids wees een vrije trap toe op een mooie positie. Frank Averesch zocht de verre hoek maar de doelman wist de bal naar de zijkant weg te boxen. Precies voor de voeten van aanvaller Mitchell Brugts die zo de welverdiende 1-0 binnen wist te tikken. Het elftal van Björn Hodes ging aan de thee met deze welverdiende 1-0 voorsprong.  

 

In de tweede helft moest s.v. Rijssen vooral gefocust zijn op het uitvoeren van haar taken. Het probeerde in defensieve zin een compact blok te vormen. Desondanks werd RKSV Bornerbroek af en toe gevaarlijk door standaard situaties die erg makkelijk weg werden gegeven. Deze standaard situaties werden knap gepareerd door doelman Petrit Krasniqi. Echter niet alle situaties in de lucht konden worden gekeerd door doelman Petrit want door een ongelukkig verwerkingsmomentje van de Rijssense doelman kon Ragnar Wolf van Bornerbroek de bal zo in het lege doel tikken. De Rijssenaren moesten dus opnieuw op zoek naar de voorsprong. Dit was lastig want RKSV Bornerbroek vormde verdedigend een sterk blok. Toch vond Mike Jansen een gaatje in de defensie en stond zo plots oog in oog met de doelman maar punterde de bal op de doelpaal. Tot veel meer kansen kwam s.v. Rijssen echter niet in de tweede helft. Wel was RKSV Bornerbroek op het laatst nog gevaarlijk door middel van verschillende directe vrije trappen op de rand van de zestien. Petrit Krasniqi voorkwam echter op knappe wijze dat RKSV Borneboek er alsnog met de winst vandoor ging.  

Volgende week speelt s.v. Rijssen tegen AVC Heracles.  De nummer 3 op de ranglijst

De wedstrijd begint om 14:00 uur op Sportpark AVC Heracles in Almelo. 

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen