Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

s.v. Rijssen boekt zege uit bij de Blauwwitters

Gepubliceerd op: maandag 13 februari 2023
s.v. Rijssen versloeg met een 0-3 uitzege de hekkensluiter in de 4e klasse. Het niveauverschil was te groot en BZSV de Blauwwitters was niet bij machte om een vuist te maken tegen s.v. Rijssen. Het was voor de thuisploeg vooral tegen houden geblazen en dat deden ze niet onverdienstelijk. Foto: Bram Lier wist tweemaal de defensie van BZSV de Blauwwitters te kraken met een afgemeten voorzet.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Het spelbeeld was na het fluitsignaal van arbiter Annink al vrij snel duidelijk. De thuisploeg probeerde onder leiding van trainer Ali Gozukeles vooral de pot dicht te houden. Met een 5 mans defensie sloeg de ploeg daar aardig in. s.v. Rijssen creëerde wat kleine mogelijkheden via René Koezen, Mitchell Brugts en Mark Breukink maar tot 100% kansen kwam het nog niet. Totdat Bram Lier het op zijn heupen krijgt en de achterlijn haalt met een fraaie dribbel. Hij bracht de bal in en Mitchell Brugts wist goed zijn hoofd tegen de bal te krijgen. Zijn inzet werd gekeerd door een verdediger op de doellijn maar in de rebound was daar Mark Breukink die de bal over doellijn knikte. Zo werd het al vrij snel 0-1 maar de thuisploeg uit Borne gaf zich nog niet direct gewonnen en zo bleef het lastig voor s.v. Rijssen om tot echte grote kansen te komen. Na 25 minuten moest Tijs Theijink door ziekte noodgedwongen het veld verlaten. Hij werd vervangen door Hulusi Yilmaz die zich na verscheidene jaren in de lagere senioren weer bereid heeft getoond om aan te sluiten bij het eerste elftal. Tot aan de rust worden nog verschillende kansjes gecreëerd. Maar de mogelijkheden van de Rijssense aanvalslinie worden niet benut waardoor de Blauwwitters moedig standhouden tot aan de rust. 

s.v. Rijssen kwam gebrand uit de kleedkamer voor de tweede helft. Het stond dan wel op voorsprong maar de Rijssenaren besefte dat deze wedstrijd allesbehalve beslist was. Hoewel de blauwwitters niet tot nauwelijks tot schotkansen kwamen kon er natuurlijk altijd een verdwaalde bal in het goal dwarrelen. Voor s.v. Rijssen was het snelle beslissen van de wedstrijd dus een noodzakelijk kwaad. s.v. Rijssen leek deze beslissende treffer al vrij snel na rust te maken toen Bram Lier opnieuw een voorzet gaf op Mitchell Brugts. Laatstgenoemde gleed de bal in het doel en het bevrijdende gejuich barste los maar werd al snel gedempt toen de grensrechter met de vlag in de lucht stond. De snelle beslisser werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Het was overigens niet de eerste keer dat de thuisgrens de vlag in de lucht stak in situaties waar het ogenschijnlijk geen buitenspel leek. Zonder aanwezigheid van een VAR restte arbiter Annink niets anders dan af te gaan op het op het vlaggenspel van de grensrechter. S.v. Rijssen moest dus opnieuw op zoek naar een beslissende treffer. Ondertussen werd het spel wat grilliger omdat er nog wat te halen leek voor de thuisploeg. In de grillige strijd liep Frank Averesch een gele kaart op.  Kort daarna kreeg hij bijna nog eens geel wat voor trainer Björn Hodes de aanleiding gaf om uit voorzorg op een rode kaart te wisselen. Ricky Bakker was zijn vervanger. Ook hij, ambitieus als hij is, sluit aan vanuit de lagere senioren. Er mag gezegd worden dat hij dat zeer verdienstelijk deed. Zijn invalbeurt gaf nieuw elan aan de rechterflank. Uiteindelijke kwam het beslissende doelpunt toen vleugelverdediger Bram Lier opnieuw een mooie pass uit zijn schoen toverde. Met een mooie crosspass door de lucht bereikte hij Mark Breukink die in zijn aanname voor zijn tegenstander heen sneed en de bal met linkerbeen langs de keeper plaatste. Het leek nu niet meer mis te kunnen gaan voor s.v. Rijssen en dat deed het ook niet. Het werd nog 0-3 door een aanvalsopzet van Wilco Hoevink, Mark Breukink en Mike Jansen. Laatstgenoemde gaf de bal mee aan invaller Johan van de Kraan die de bal prachtig hoog in de verre hoek naar binnen werkt. Kortom een mooi moment voor Johan van der Kraan die zich keer op keer bereid toonde aan te sluiten bij het eerste elftal in het geval van een krappe selectie. Al met al een terechte maar enerverende 0-3 overwinning uit in Borne. 

s.v. Rijssen speelt na twee vrije speelrondes pas weer op 4 zaterdag 4 maart tegen de nummer acht van de ranglijst MVV’69 uit Marle. Het vorige treffen beide teams resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Slaagt s.v. Rijssen er ditmaal wel in om MVV’69 te verslaan? Komt dat zien! De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark ’t Opbroek en gaat van start om 14:30

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen