s.v. Rijssen speelt gelijk tegen MVV’69

Gepubliceerd op: zondag 5 maart 2023
s.v. Rijssen sloeg er op eigen bodem niet in om het defensieve MVV’69 uit Marle te verschalken. Na een rode kaart voor de thuisploeg bleef het elftal van Björn Hodes kansen creëren maar tot een doelpunt kwam het niet. Beiden ploegen moesten genoegen nemen met een 0-0 remise. Foto: Tijs Theijink was een onvermoeibare schakel op het middenveld van s.v. Rijssen.

s.v. Rijssen was vanaf minuut 1 van de eerste helft de bovenliggende partij en wist regelmatig wat kansen te creëren. Zo had Tijs Theijink een opgelegde kans maar hij trof de uit de goal stormende keeper. Niet veel later was het een indraaiend schot van Frank Averesch die ter nauwe nood over getikt kon worden door de doelman van MVV’69. En ook Hulusi Yilmaz waagde een goede poging maar ook hij zag zijn inzet gekeerd worden door defensie.

Vlak na rust leek het goed te komen toen Mark Breukink na een snelle verre inworp van Wilco Hoevink werd neergehaald in het zestienmeter gebied. De scheids wees naar de penaltystip. Het werd tijd om van die nul af te komen maar helaas voor s.v. Rijssen eindigde de strafschop van René Koezen op de paal. Iets verder in de tweede helft maakte Hulusi Yilmaz en Nevin Ter Steege plaats voor invallers Kelton Lohuis en Bram Lier. Lang kon laatstgenoemde niet op het veld staan omdat de scheidsrechter een natrappende beweging bestrafte met een directe rode prent. Dit maakte de klus voor de sv’ers nog lastiger. Toch wist s.v. Rijssen met 10 man nog steeds regelmatig wat kansen bij elkaar te spelen. Een kopbal van Mark Breukink werd van de lijn gekeerd en een volley van Mike Jansen eindigde in de handen van de doelman. Ook een goede inzet met een hoofd van René Koezen ging vlak voor het doel langs. Zo kwam de thuisploeg van oefenmeester Hodes maar niet van die nul af en eindigde deze wedstrijd in 0-0. Het was vooral de uitploeg die daar gezien het spelbeeld zeer content mee was.

Ondanks de remise klom s.v. Rijssen een plek op de ranglijst naar de nummer drie positie omdat AVC Heracles eveneens dure punten morste door met 1-2 te verliezen van VV Voorwaarts. Volgende week neemt s.v. Rijssen het op tegen Lemele in Lemele om 15.00 uur.