s.v. Rijssen onderuit in Bornerbroek

Gepubliceerd op: zondag 21 mei 2023
Zaterdag werd er afgetrapt voor de voetbalwedstrijd tussen s.v. Rijssen en RSKV Bornerbroek. Deze vond plaats op het complex van Bornerbroek. Het was een wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de competitie, waarbij beide teams al hun plek in de nacompetitie veilig hadden gesteld. S.v. Rijssen telde een flink aantal afwezigen en geblesseerden waardoor het genoodzaakt was anders te beginnen dan normaliter. Opvallend was dat Rick Bruggink in de spits begon omdat beide spitsen René Koezen en Pawel Piskorz afwezig waren. Ook Mike Jansen, Wilco Hoevink, Sil Zwoferink en Luen Mensink waren niet beschikbaar vanwege blessureleed. Foto: Niek Averesch kwam verdedigend een aantal keren daadkrachtig in actie.

De eerste helft eindigde zoals hij begon, met een gelijke stand van 0-0. Er waren weinig grote kansen voor beide ploegen, aangezien ze al uitgespeeld waren in de competitie. Toch waren alle tweeëntwintig spelers vastbesloten om een goede prestatie neer te zetten en zich goed voor te bereiden op de nacompetitie. Dat resulteerde soms in overtredingen met blessures tot gevolg. Vlak voor rust verliet Frank Averesch noodgedwongen het veld. Voor hem kwam Johan van der Kraan die al eens eerder dit seizoen uit kwam voor het eerste elftal en ook nog eens trefzeker was met een doelpunt. Ook werd in de rust Mark Breukink gewisseld door een lichte blessure. Zijn vervanger was Stef Meulman die zich bereid toonde om vanuit het tweede elftal aan te sluiten bij het eerste elftal.

Na 56 minuten spelen kwam de thuisploeg, RKSV Bornerbroek, op voorsprong. Er werd een strakke voorzet gegeven vanaf de rechterkant van het veld en de spits van Bornerbroek wist de bal eenvoudig binnen te koppen. Het scorebord toonde een stand van 1-0 in het voordeel van Bornerbroek. De gasten, s.v. Rijssen, moesten nu alles op alles zetten om de gelijkmaker te vinden en nog een resultaat uit de wedstrijd te halen. Even is de ploeg van Björn Hodes dichtbij als een hard schot van Rick Bruggink voor de voeten van Johan van der Kraan komt. Helaas voor de uitploeg werd deze net over het doel gemikt. Ook Bram Lier en Nevin ter Steege moeten het veld verlaten met blessureleed. Voor hen in de plaats komen Denzel Brugts en Jasper Weldink.

In de 85e minuut vergrootte Bornerbroek hun voorsprong naar 2-0. Met nog maar enkele minuten te spelen, was het voor s.v. Rijssen een moeilijke opgave om de achterstand goed te maken. De scheidsrechter floot af op het exacte moment van 90 minuten, waarmee er een einde kwam aan de wedstrijd. Het was een terecht verlies voor s.v. Rijssen, maar desondanks waren er positieve punten te benoemen. Vier spelers uit het tweede elftal van s.v. Rijssen maakten hun opwachting in de wedstrijd en presteerden naar behoren, wat een positief teken is voor het team.

De focus van s.v. Rijssen ligt nu op de nacompetitie, waarin ze zullen strijden om promotie. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 3 juni. De Rijssenaren nemen het dan op tegen CSV’28 in Zwolle. Als je de ploeg wilt ondersteunen, kun je mee met de bus. Kijk op de clubwebsite voor meer informatie. Het belooft een spannende en belangrijke wedstrijd te worden waarin s.v. Rijssen alles zal geven om het doel promotie te bereiken.