Spannend Gelijkspel in Thuisduel s.v. Rijssen tegen vv Bruchterveld

Gepubliceerd op: zondag 5 november 2023
In de thuiswedstrijd tegen vv Bruchterveld keek s.v. Rijssen vol verwachting uit naar een mogelijkheid om hun puntentotaal met drie te verhogen. De vraag was of ze na deze middag hun totaal van vier punten konden verhogen. De supporters werden ondanks het barre weer uitgenodigd om te komen en hun team aan te moedigen in deze belangrijke competitiewedstrijd. De wedstrijd beloofde een spannend duel te worden, en de hoop was gevestigd op een positief resultaat voor s.v. Rijssen. Foto: Thore Slinkman liet zich verdedigend van zijn beste kant zien met een aantal knappe defensieve ingrepen.

De wedstrijd begon veelbelovend voor s.v. Rijssen, want al in de 3e minuut opende Mark Breukink de score na een scherpe assist van Wilco Hoevink. De thuisploeg nam zo een vroege voorsprong. Slechts een minuut later kregen de bezoekers een uitgelezen kans om meteen terug te slaan, maar gelukkig voor s.v. Rijssen ging de bal naast het doel.

In de 21e minuut vergrootte Gerwin Hendrikse, in omgeving beter bekend als "Poete" de voorsprong tot 2-0 met een doelpunt, nadat een hoekschop vanaf de linkerkant van het veld vanaf de rand van het zestienmetergebied werd ingebracht door de middenvelder. Dit markeerde de eerste officiële goal van "Poete" in het shirt van s.v. Rijssen.

Echter, vlak voor rust slaagde de nummer 12 van Bruchterveld erin om de spanning terug te brengen door een prachtige goal te scoren via een vrije trap. De bal raakte de onderkant van de lat en verdween in het dak van het doel, wat zorgde voor een 2-1 ruststand in het voordeel van s.v. Rijssen.

Na de rust bleef de spanning in de wedstrijd hangen, en beide teams kregen kansen, maar de score bleef onveranderd op 2-1 in het voordeel van s.v. Rijssen. De bezoekers bleven lange ballen hanteren en hadden enkele gevaarlijke vrije trappen, maar een gelijkmaker bleef uit.

In de 62e minuut vond er een wissel plaats voor s.v. Rijssen toen Jakub Kucab in het veld kwam voor Bram Lier. Ook de bezoekers voerden ondertussen een aantal wissels door wat leidde tot nieuw elan aan de zijde van de uitploeg. In de 66e minuut kreeg de uitploeg een vrije trap die leidde tot een grote kopkans. Deze inzet werd echter knap gekeerd door doelman Daan Zwoferink. Met slechts een kwartier officiële speeltijd te gaan, ging s.v. Rijssen defensiever spelen, wat resulteerde op druk van de defensie van s.v. Rijssen. Echter pareerde het vakkundig alle aanvallen van Bruchterveld waardoor het lange tijd 2-1 bleef.

Toch kwam er in blessuretijd een ongelukkige wending voor de thuisploeg toen Bruchterveld de late gelijkmaker scoorde uit een onterecht gegeven corner. Niet veel later had Jakub Kucab namens s.v. Rijssen nog een kans om de winnende treffer te maken, maar het mocht helaas niet baten voor de thuisploeg.  De thuisploeg moest genoegen nemen met één punt. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen SP Daarle op het programma om 14:30 in Daarle.