s.v. Rijssen verstoort periodefeestje Koploper vv Mariënberg

Gepubliceerd op: zondag 19 november 2023
Op een zinderende zaterdagmiddag om 14:40 uur verwelkomde s.v. Rijssen de koploper vv Marienberg op sportpark 't Opbroek. De grote vraag hing in de lucht: konden de gastheren het periodetitel-feest van de bezoekers verstoren? Het antwoord onthulde zich in een enerverend schouwspel wat resulteerde in een 0-0 gelijkspel. Foto: Nevin Ter Steege liet zich met een rentree in het basiselftal, na een periode van blessureleed, van zijn beste kant zien met een aantal sterkte optredens.

Een kwartier op gang in het duel, terwijl de koploper al tweemaal gevaarlijk voor het doel van de Rijssenaren was verschenen, stond het scorebord nog steeds op 0-0. Een ommekeer van kansenverhoudingen was aanstaande. Want na 20 minuten volgde een mislukte volley van Wilco Hoevink, wat de eerste speldenprik vanuit Rijssense zijde betekende. In de 23e minuut ondernam spits Pawel Piskorz een individuele actie, maar zijn schot glipte helaas langs de paal. Een minuut later, in de 24e minuut, kwam Nevin ter Steege bijna tot scoren, maar zijn schot ging net naast. Een andere veelbelovende aanval volgde snel, waarbij Thore Slinkman Nevin ter Steege opnieuw vond, maar dit keer werd zijn inzet gekeerd door de handen van de keeper. Ook daarna was s.v. Rijssen zeer gevaarlijk met twee hoekschoppen, wat opnieuw twee mogelijkheden bood, maar nog steeds geen doelpunt opleverde. Ook het laatste schoot voor rust, een schot van Wilco Hoevink vanaf de rand van de zestien resulteerde niet in een openingstreffer. Teleurstellend, maar bij de rust stond het nog steeds 0-0.

In de tweede helft, met Mark Breukink in de ploeg voor Frank Averesch en Gerrit Brunnekreef die Bram Lier verving, hadden de Rijssenaren hoge verwachtingen. In de blauw-zwarte ogen van het thuispubliek was er zelfs hoop op de openingstreffer na een overduidelijke overtreding in het zestienmeter gebied op aanvaller Wilco Hoevink. Waar een penalty zeker leek werd deze helaas niet toegekend door de arbiter. Niet veel later kwam ook aanvaller Mitchell Brugts binnen de lijnen, hij kwam in de plaats van middenvelder Gerwin Hendrikse. Vlak daarna volgde een goede mogelijkheid voor de snelle Jacub Kucab die inmiddels ook in het veld was gekomen voor Pawel Piskorz. Een schoot van de invaller ging rakelings over het doel van de uitploeg. Het was één van de zeldzame kansen in de tweede helft omdat beide ploegen in de hevige regenval en het zo nu en dan fysiek onaangename spel meegingen in de kelderklasse strategie ‘’lange halen, snel thuis’’. Vlak voor het einde kwam doelman Tim Paalman nog als veldspeler binnen de lijnen omdat Wilco Hoevink niet verder kon vanwege een blessure. Het was nota bene diezelfde Tim Paalman die een lange bal goed controleerde, vakkundig zijn man omspeelde met een lobje en de bal ineens op de spreekwoordelijke pantoffel nam. Echter trof hij met zijn inzet net geen doel.

Het fluitsignaal klonk in Rijssen, en hoewel er geen overwinning was, slaagden ze erin de koploper vv Mariënberg op een 0-0 gelijkspel te houden. Ondanks het ontbreken van enkele belangrijke spelers, was dit een bewonderenswaardig resultaat. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen VV Avereest.