Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

s.v. Rijssen niet langs Enter Vooruit

Gepubliceerd op: zondag 21 januari 2024
s.v. Rijssen moest afgelopen zaterdagmiddag buigen voor Enter Vooruit. In een oefenduel op een bijveld van s.v. Enter verloren de Rijssenaren met 4-3. Enter Vooruit stond op het programma als vervanger vanwege een afgelost competitieduel tegen AVC Heracles. Voor een 5-tal spelers van s.v. Rijssen was het een oud wederzien met hun oude club. Dit geldt onder meer voor gebroeders Gerben en Gerrit Brunnekreef, Mark Breukink, Gerwin Hendrikse en doelman Daan Zwoferink. Ook voor trainer Björn Hodes was het een wederzien met de oud bekenden oet Enter. Het vriendschappelijke onder onsje werd uiteindelijk verloren met 4-3. 
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

 Foto: Gerben Brunnekreef scoorde de 3-3 tegen zijn oude ploeg. 

In de 24e minuut kwam Enter Vooruit op 1-0 door een doelpunt van Sander Jansen. Een teruggetrokken voorzet kwam voor de voeten van de aanvaller en werd hoog in het Rijssense doel geplaatst. s.v. Rijssen kwam echter al snel langszij door een doelpunt van Mark Breukink. De laatstgenoemde stuurde Mike Jansen de diepte in, deze behield vervolgens goed het overzicht waarna hij de bal teruggaf op Mark Breukink die met zijn linkerbeen de bal voorbij doelman Teun Nijhof schoof en hiermee zijn oude ploeg pijn deed. 

Beide clubs gingen met 1-1 een ruststand aan de thee en voerden een flink aantal wissels door. Frank Averesch, Gerrit Brunnekreef, Bram Lier en Tim Paalman kwamen in het veld voor Jesse Beltman, Jesse Embsen, Mark Breukink en Daan Zwoferink. Na een aantal gemiste kansjes voor de Enternaren kwam Enter Vooruit uiteindelijk op een 2-1 voorsprong via een doelpunt van Rocco Eertink. Niet veel later werd het ook al 3-1 als de centrale verdediger van Enter Vooruit, Sietse Velten, binnenkopt uit een voorzet over links. s.v. Rijssen laat het er echter niet bij zitten en toont veerkracht via de net in het veld gekomen wissels Gerben Brunnekreef, Pawel Piskorz en Jakub Kucab. Het is Gerben Brunnekreef die de bal onderschept in het zestien meter gebied en onrechtmatig tegen de vloer wordt gewerkt. Yakub Kucab legde aan vanaf 11 meter een scoorde de 3-2. Snel daarna werd het 3-3 nadat Pawel Piskorz sterk zijn verdediger van zich af schudde en Jakub Kucab in de diepte stuurde. Laatstgenoemde was niet zelfzuchtig en gaf de bal af op de meegelopen Gerben Brunnekreef die zijn ploeg op 3-3 gelijke hoogte zette. Zo was het opnieuw een oud ''Enterse'' die scoort voor s.v. Rijssen. Uiteindelijk trekt Enter Vooruit alsnog aan het langste eind door middel van een penalty die via de paal terugkomt maar in de rebound alsnog wordt binnen gewerkt door aanvaller Job Voortman en daarmee 4-3 op het scorebord zet.  

s.v. Rijssen speelt volgende week weer het eerste competitieduel na de winterstop. Het speelt tegen RKSV Bornerbroek en de wedstrijd wordt gespeeld op sportpark ’T Opbroek om 14:30 uur. 

 

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen