Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

Alle Activiteiten tot 1 juni 2020 afgelast

Gepubliceerd op: maandag 6 april 2020
We weten nog niet hoe het na 1 juni gaat lopen en of er dan nog activiteiten plaats zullen vinden
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Premier Rutte houdt op dit moment een persconferentie samen met minister Grapperhaus van justitie, De Jonge van volksgezondheid en Van Rijn van medische zorg. In de bijeenkomst zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om corona te bestrijden.

De bewindslieden hebben complimenten voor het overgrote deel van Nederland dat zich houdt aan de richtlijnen. “De sleutel van succes ligt in de collectieve verantwoordelijkheid”, meldt Grapperhaus. Maar er is ook een keerzijde, een deel dat wel de drukte opzoekt. En dat moet niet. Rutte: “Ik erger me enorm aan de beelden van volle stranden.”

Max drie mensen op bezoek

Grapperhaus denkt daar hetzelfde over en benadrukt het belang van de 1,5 meter afstand. Omdat niet iedereen vanuit zichzelf aan die stevige richtlijn kan houden, komen er nieuwe afspraken en richtlijnen. Zo mogen er maar maximaal drie mensen tegelijk op bezoek zijn in een huis. Daarmee wordt een eind gemaakt aan de vele huisfeestjes.

Drie nieuwe maatregelen

1 – Alle samenkomsten worden tot 1 juni verboden, ook bijeenkomsten onder de honderd mensen

2 – Burgemeester krijgen meer handvatten om de maatregelen uit te voeren.

3 – Er worden boetes uitgedeeld.

Noodverordening

In noodverordeningen wordt de ruimte gecreëerd om handhaving hierop mogelijk te maken. Zo kan de gemeente locaties sluiten waar te veel mensen komen, zoals parken en stranden. Het kabinet legt in de persconferentie, die nu nog gaande is, de maatregelen toe.

Alle aandacht voor ziekenhuizen

Minister Van Rijn geeft aan dat er alles aan wordt gedaan om de capaciteit in ziekenhuizen op te blazen. Onderdeel daarvan is een speciale productielijn opzetten met de Nederlandse industrie om ziekenhuizen te voorzien van voldoende materiaal.

Blijf binnen

Het devies van de hele persconferentie luidt streng: blijf zoveel mogelijk binnen. Toch gaat het kabinet niet over tot een grotere lockdown. Doe boodschappen als dat nodig is, haal een frisse neus, maar doe dat met de nodige veiligheidsmaatregelen. En doe dat alleen.

Kortom: het kabinet maakt een eind aan persoonlijke vrijheden. Niet omdat er een staatsgreep gaande is. Wel omdat er een bizar virus rondwaart dat ervoor zorgt dat de ziekenhuizen vol liggen en vele mensen overlijden, mits we niet het sociaal contact drastisch vermindere

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen