s.v. Rijssen wint van GFC

Gepubliceerd op: maandag 27 september 2021
s.v. Rijssen begon de competitie met 3 punten tegen GFC uit Goor. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Tim Paalman (foto) keerde vakkundig een dot van een kans en wist daarmee de 3 punten in Rijssen te houden.

Alle voorwaarden waren aanwezig voor een voetbalmiddag bij uitstek. Het weer was goed, het grasveld lag er strak bij en de spelers waren gebrand om de eerste 3 punten van de competitie in de wacht te slepen. De eerste 15 minuten van de wedstrijd zagen er dan ook erg florissant uit. Het was de thuisploeg dat domineerde en kansen creëerde. Al in de 4e minuut was het Mark van Pijkeren die met een fraaie hoge steekpass Mark Breukink diep stuurde waarna Mark Breukink de bal heel beheerst langs de doelman kopte en de score op 1-0 zette.

Halverwege de eerste helft was het een verdediger van GFC die de bal uit een corner keihard tegen de touwen knikte. Na het tegeldoelpunt zakte het niveau wat weg en werd het een “mindere” wedstrijd. Vlak voor rust kreeg s.v. Rijssen nog wat kansen waaronder een geweldige kopbal van René Koezen die goed gepareerd werd door de doelman van GFC.

De tweede helft was qua kwaliteit een voortzetting van de eerste helft. Het veldspel was aan beide kanten ondermaats. Het tempo lag laag en passes kwamen niet aan. Pas in de 81e minuut werd het interessant toen het middenveld van s.v. Rijssen goed de tweede bal won en Yilber Haverslag in stelling bracht. Hij gooide er een gruwelijke versnelling uit en legde de bal panklaar voor Sil Zwoferink. Hij tikte de bal beheerst binnen. Het werd 2-1. Inmiddels was ook Wilco Hoevink voor Tijs Theijink in het veld gekomen. Hij stichtte veel gevaar, maar wist het net niet om te zetten tot een doelpunt. Even later kwam, onder daverend applaus van zijn fanbase, Tijs Blokhorst binnen de lijnen.  Hij verving de moegestreden René Koezen. Vlak voor tijd was het doelman Tim Paalman die er nog aan te pas moest komen om de 3 punten in Rijssen te houden. Tim keerde vakkundig een gigantische 1-op-1 kans van GFC. Tot slot kwam er in de 90e minuut nog wat reuring in de tent toen Frank Averesch het aan de stok kreeg met een aanvaller van GFC. Er werd over en weer wat geduwd en uiteindelijk kreeg Frank een rode prent gepresenteerd van de scheidsrechter.

Hoe luidt dat gezegde ook alweer? Ook de mindere wedstrijden moet je winnen. Dat is precies wat s.v. Rijssen gedaan heeft. De komende week maakt het team zich op voor een uitwedstrijd tegen Almelose Voetbal Club Heracles, aanvang 14:00 uur.