s.v. Rijssen wint weer van de koploper

Gepubliceerd op: zondag 29 mei 2022
Net als in Daarlerveen wist s.v. Rijssen ook in Rijssen te winnen, met in beide wedstrijden René Koezen als matchwinner. Tim Paalman (foto) is de laatste tijd goed in vorm, hij was vandaag ook weer ijzersterk in de goal. De koploper verloor zijn koppositie en s.v. Rijssen pakte de derde plek in de derde periode, waarbij de bovenste twee al een periode op zak hebben. Volgende week de laatste competitiewedstrijd, uit tegen MVV’69 in Marle, winst betekent nacompetitie!

Enige tegenslag omdat we Mark van Pijkeren en Mark Breukink toch niet tot onze beschikking hadden, maar de groep ving het vandaag uitstekend op. Het begin van de wedstrijd was rommelig. De bezoekers hadden zichtbaar last van spanning, maar werden geholpen met een indirecte vrije trap door een terugspeelbal die gepakt werd door onze keeper. Deze kans werd vakkundig om zeep geholpen, waarna de Rijssenaren een minuut later scoorden. Mike Jansen bleef netjes achter de bal na een pass van René Koezen, maar de grensrechter stak toch de vlag in de lucht. Helaas nam de scheidsrechter dit onterechte vlagsignaal over. De wedstrijd ging gelijk op, maar toch kwam Daarlerveen op 0-1. Een mooie steekpass op de linksbuiten die naar binnen sneed en de bal laag binnen werkte. In het restant waren er weinig kansen, maar vlak voor rust viel nog de terechte 1-1. Niek Averesch gaf een lange bal op spits René Koezen, die controleerde de bal met de borst en schoot in twee instanties binnen.

Na rust was het s.v. Rijssen die de druk opvoerde, meerdere corners en kansjes leverde nog geen voorsprong op. De 2-1 viel toch na ruim een uur spelen, nadat de bal veroverd werd op het middenveld en spits René Koezen de bal kreeg. Hij ging op de laatste verdediger af, deze omspeelde hij en toen schoof hij alleen voor de keeper de bal in de korte hoek. Een terechte tussenstand op dat moment, waarna de Rijssenaren meerdere grote kansen kregen om de score uit te bouwen. De beslissing viel niet en omdat een speler van Daarlerveen langdurig op de grond lag, was het lang wachten tot het eindsignaal. Meerdere kansen alleen op de keeper zorgden niet voor de 3-1, maar nadat het ruim half vijf was geweest floot de scheidsrechter af. Een terechte 2-1 overwinning op koploper Daarlerveen, waarbij de gehele selectie en staf een groot compliment verdienen! De kans op nacompetitie blijft in leven, maar dan moeten we volgende week wel winnen in en tegen Marle.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd om 14:30 uur uit tegen MVV’69. Winst voor ons is de derde periodetitel en dus nacompetitie! Wij hopen op massale support en gaan kijken of we met meerdere bussen naar Marle kunnen komen, hierover later meer bericht via onze website.