s.v. Rijssen wint met 1-7 in Mariënheem

Gepubliceerd op: zondag 25 september 2022
Het elftal van Björn Hodes wist afgelopen zaterdag met maar liefst 1-7 te winnen in de uitwedstrijd bij Mariënheem. Dat het 1-7 zou worden daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit. Pas de tweede helft werd Mariënheem gekraakt en werden er aan de lopende band doelpunten gescoord. Foto: Wilco Hoevink maakte op prachtige wijze de 1-3.

De Rijssenaren begonnen niet goed aan de eerste helft.  In balbezit was er onrust in de ploeg en ontbrak het aan gretigheid op de bal. Ook het beoogde druk zetten bij balbezit tegenstander ging niet van een leien dakje waardoor Mariënheem een aantal keer voetballend ver mocht komen. Toch kwam s.v. Rijssen na 10 minuten op een 0-1 voorsprong toen Mike Jansen na een steekpass van René Koezen de keeper omspeelde en de bal binnen schoof. In de 35e minuut werd het ook 0-2 toen opnieuw Mike Jansen de bal in een rebound in het doel binnen kon tikken. Vlak voor de pauze deed Mariënheem nog wat terug. Een afvallende bal van een corner werd hard binnengeschoten. Beide teams gingen met 1-2 de rust in.

De tweede helft moest en zou beter gaan. Er leek dan ook wel een ander s.v. Rijssen uit de kleedkamer te komen. Er werden wat strategische wissels toegepast en dit leek goed uit te pakken. Myron Wolterink, die een uitstekende tweede helft speelde, stuurde Mark Breukink in de diepte weg. Hij gaf de bal voor en deze kwam voor de voeten van Wilco Hoevink. Laatstgenoemde bedacht zich geen moment en schoot de bal hard in de bovenhoek van een meter of 20. Dit was bij uitstek het mooiste doelpunt van de middag. Na dit doelpunt leek de thuisploeg het op te geven en de poort werd wagenwijd opengezet. Het regende kansen in Mariënheem. Tijs Theijnk, Mark Breukink, René Koezen en Mike Jansen slaagden er allemaal in de doelman nog eenmaal te verschalken. Het werd uiteindelijk 1-7.

Volgende week speelt s.v. Rijssen thuis tegen BZSV de Blauwwitters. Er wordt afgetrapt om 14:30 op Sportpark 'T Opbroek in Rijssen. Wees allen welkom!