s.v. Rijssen verschalkt Sportclub Rijssen in derby

Gepubliceerd op: zondag 30 oktober 2022
Na 90 minuten stond er een 0-3 eindstand op het scorebord in de Rijssense derby tussen sportclub Rijssen en s.v. Rijssen. Het publiek dat in grote getallen naar De Koerbelt is gekomen heeft kunnen genieten van 3 treffers daar waar beide ploegen zeker de mogelijkheden hadden om meer doelpunten te maken. Foto: s.v. Rijssen viert de 0-1 na een rake kopbal van René Koezen (foto gemaakt door: Jan Sanderman)

De derby op N ’Belt werd verdienstelijk begeleid door de jonge arbiter Klaver. De tactieken van de ploegen waren duidelijk zichtbaar. s.v. Rijssen probeerde te domineren en het spel te maken terwijl Sportclub Rijssen haar zinnen had gezet op de lange bal over de defensie van s.v. Rijssen. Hoewel de uitvoering aan beide kanten, met name in de eerste helft, te wensen over liet werden er zeker kansen gecreëerd door beide elftallen. Tot scoren kwam het echter niet in de eerste helft.  Zo was de eerste helft vooral een helft waarin de doelmannen van beide teams zich leken te onderscheiden. Sportclub Rijssen werd eenmaal gevaarlijk met een hard afstandsschot uit de tweede lijn en een scramble op de doellijn na een strak aangesneden voorzet. Beide ballen werd goed gekeerd door s.v. Rijssen goalie Tim Paalman. Aan de andere zijde was het Sportclub Rijssen doelman Jessie de Moor die een volley van René Koezen en een kopbal van Mark Breukink in een knappe reflex keerde. Door sterk optreden van de doelmannen liet het spektakel op zich wachten tot de tweede helft en gingen beiden teams met een 0-0 tussenstand aan de thee.

In de tweede helft werd het veldspel van de ploeg van Björn Hodes beter en werd het kwaliteitsverschil beter zichtbaar. In de 53e minuut werd een strakke hoekschop van Wilco Hoevink dan ook hard en zuiver binnengekopt door René Koezen. Daarmee werd de brilstand doorbroken en kon de uitploeg op zoek naar meer doelpunten. Ook deze liet niet lang op zich wachten toen Frank Averesch met een mooie lob Mike Jansen wegstuurde. Deze bleef kalm, controleerde en schoof rustig de 0-2 binnen. De uitploeg werd gretiger en ging steeds meer kansen creëren. Zo werden goede inzetten van s.v. Rijssen via Mitchell Brugts en Mark Breukink opnieuw op duizelingwekkende wijze gekeerd door keeper Jessie de Moor. In de 73e minuut slaagde s.v. Rijssen er uiteindelijk in de wedstrijd definitief in het slot te gooien toen een aangeschoten handsbal tot een strafschop leidde. René Koezen maakte uit deze strafschop zijn tweede van de middag en hielp s.v. Rijssen hiermee definitief aan de drie punten.

Volgende week speelt s.v. Rijssen tegen SVV’56 uit Sibculo. De wedstrijd zal plaatsvinden op sportpark ’t Opbroek om 14:30 uur. Wees allen welkom!