Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

Scheidsrechter cursus Eric Braamhaar

Gepubliceerd op: donderdag 3 november 2022
Zoals bij elke amateurvereniging heeft ook s.v. Rijssen een tekort aan scheidsrechters. Zonder hen kan er niet gespeeld worden, scheidsrechters zijn ontzettend belangrijk voor een club! Met die gedachte heeft de club een plan opgesteld om scheidsrechters te werven, onder andere via onze eigen leden. Een zeer succesvolle eerste cursus werd een feit!
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

We zijn gestart bij onze jeugd. Aangezien deze afdeling sterk aan het groeien is, betekent dat ook dat er meer scheidsrechters nodig zijn. Vrijdagavond 28 oktober deden er 14 jeugdleden mee aan de cursus, die onder leiding stond van oud professioneel scheidsrechter Eric Braamhaar. Tevens is hij een oud-lid van ons en heeft hij afgelopen zomer ook de openingswedstrijd van ons eerste tegen Heracles Almelo gefloten. 

De s.v. Rijssen jeugd van de JO14 tot aan de JO19 kregen het eerste uur half uur theorie van Eric, die gericht was op het leiden van een wedstrijd op een half veld. Ook werden veel situaties besproken waar een jeugdscheidsrechter mee te maken kan krijgen en hoe hiermee om te gaan. Na het theoriegedeelte mochten de cursisten het veld op om kennis maken met het vak. Twee wedstrijden werden gespeeld waardoor elke cursist de tijd had om zich in zijn of haar rol in te leven. Speciale dank aan de JO9, JO-10 en JO-12 en de ouders die in grote getallen aanwezig waren. Na een uur gespeeld te hebben sloot Eric af met een dankwoord aan de groep en gaf hen nog enkele tips mee. De cursisten kregen hun eigen fluit aangeboden door de club in de hoop dat deze nog vaak gebruikt gaat worden. Alle aanwezige kinderen werden na afloop getrakteerd op drinken en een zakje chips. 

We kunnen terugkijken op een succesvolle eerste cursus en in samenwerking met Eric zal de volgende stap zijn om scheidsrechters te werven voor de wedstrijden op een heel veld. Daarvoor hebben we wel opgaves nodig van onze seniorenspelers, spelers uit de JO-19, ouders of eenieder die onze vereniging wil gaan helpen met het fluiten. Aanmelden kan via tcjeugd@svrijssen.nl 

We wensen de cursisten veel plezier in het begeleiden van de wedstrijden en bedanken hun nogmaals via deze weg. Uiteraard zijn wij ook zeer blij met de vrijwillige inzet van Eric Braamhaar, waar we al vele malen een beroep op konden en hopelijk in de toekomst ook. 

Wij zijn trots op onze sponsoren

Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen