s.v. Rijssen verliest van V. Voorwaarts

Gepubliceerd op: zondag 2 april 2023
s.v. Rijssen moest het in eigen huis afleggen tegen directe concurrent V. Voorwaarts. Het spel eindigde in 2-3 en dat had de uitploeg te danken aan louter effectiviteit in de afronding. Effectiviteit wat ondanks plenty mogelijkheden ontbrak in de aanvalslinie van s.v. Rijssen. Foto: Jesse Embsen is na een lange wereldreis wedergekeerd in het basiselftal van de Rijssenaren. De centrale verdediger was met een aantal goede ingrijpen zeer belangrijk voor s.v. Rijssen.

Waar s.v. Rijssen de afgelopen weken al vroeg op voorsprong kwam, stond het zaterdag na een luttele vier minuten al op een 0-1 achterstand. De snelle spits van V. Voorwaarts sneed dwars door de defensie van s.v. Rijssen en trof direct doel. s.v. Rijssen baalde zichtbaar maar toonde veerkracht en creëerde veel kansen. Een voorzet van Frank Averesch werd goed gekopt door Mitchell Brugts en kwam voor de voeten van Mark Breukink die alleen nog maar het laatste zetje hoefde te geven. Dit leidde tot de 1-1 en de thuisploeg zette deze lijn voort. Een schot van Mike Jansen werd niet goed gepareerd door de doelman van de uitploeg. Mark Breukink pikte de bal op voor de rebound maar werd met bal en man tegen de grond gewerkt door de doelverdediger. De scheids wees naar de stip waardoor s.v. Rijssen kon aanleggen voor de 2-1. Dit werd het echter niet door een subliem optreden van de V. Voorwaarts doelman. De harde strafschop inclusief rebound van Frank Averesch werd vakkundig gekeerd door de goalie. Kort daarna omspeelde Mitchell Brugts zijn tegenstander en gaf de bal strak voor op Frank Averesch. Laatstgenoemde volleerde de bal maar trof de bovenzijde van de lat. Zo regende het kansen voor de thuisploeg maar ging de bal er niet in. Na goed druk zetten veroverde René Koezen de bal en gaf deze aan Mark Breukink, hij stak Mike Jansen diep maar hij stuitte opnieuw op de doelman. Door alle gemiste kansen ging s.v. Rijssen ging met enig gevoel van ongenoegen de rust in.

De start van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. De snelheid van de aanvalslinie van V. Voorwaarts werd opnieuw zeer goed benut. De linksbuiten omspeelde zijn directe tegenstander en gaf hard voor op een ingeschoven middenvelder die Tim Paalman passeerde met een tegendraadse bal in de korte hoek. Opnieuw toonde s.v. Rijssen zich nog niet gewonnen. Een voorzet van Frank Averesch kwam opnieuw bij Mitchel Brugts die zijn duel won en de bal bij Mark Breukink kreeg. Laatstgenoemde kon opnieuw de bal in het doel schieten voor zijn tweede van de middag. s.v. Rijssen ging op zoek naar meer en was dichtbij de derde treffer toen een mooie voorzet van Mike Jansen hard op de lat werd geknikt door s.v. Rijssen spits René Koezen. Niet veel later was het opnieuw raak aan de verkeerde kant. Een derde counter over de linkerflank werd voorgezet en binnengekopt door de spits van V. Voorwaarts. De ploeg van Björn Hodes keek opnieuw tegen een achterstand aan en moest alweer opzoek naar de gelijkmaker. s.v. Rijssen werd daar lichtelijk mee geholpen toen de rechtsbuiten van de uitploeg tegen een tweede gele kaart aan liep door een onzuivere tackle op Wilco Hoevink. De gelijkmaker leek er alsnog te komen toen een schot van Frank Averesch in de rebound werd binnen gewerkt door Mark Breukink. Lang duurde de vreugde niet want de grensrechter van de uitploeg stak de vlag in de lucht. Zo werd het ondanks het betere veldspel toch een 2-3 nederlaag voor de thuisploeg. Een hele zure verliespartij gelet op het spelbeeld en de kansen verhoudingen.

Volgende week kan s.v. Rijssen zich revancheren bij Lemele uit om 15:00 in Lemele.