s.v. Rijssen verslaat koploper ASV Aadorp

Gepubliceerd op: zondag 23 april 2023
De Rijssenaren wonnen afgelopen zaterdag knap in eigen huis van de koploper ASV Aadorp. Door de overwinning blijft s.v. Rijssen vooralsnog op een derde plek op de ranglijst. Handhaving van deze derde plek tot aan het eind van de competitie is goed voor een kans op promotie middels nacompetitie. De strijd tussen de nummer een en drie werd 4-1 in een zinderende tweede helft, daar waar het bij rust nog maar 0-0 stond. Foto: Invaller Pawel Piskorz viert zijn eerste treffer met zijn ploeggenoten. (foto: ATH Fotografie)

De wedstrijd beloofde gelet op de ranglijst een leuke strijd te worden. De lijnen van het veld waren goed gevuld en het weer was perfect voor een goede pot voetbal. Zo perfect was het voetbal echter niet in de eerste helft. Althans, niet aan de Rijssense zijde. ASV Aadorp zette hoogdruk en de Rijssenaren hadden moeite om de diepte te vinden. De eerste helft bestond dan ook vooral uit lange ballen en duels op het middenveld. Iets wat niet resulteerde in veel gevaar. Af en toe presteerde de linksbuiten van ASV Aadorp het om dreigend te worden maar tot echte kansen kwam het niet.

De tweede helft werd een hele andere helft. Thore Slinkman had inmiddels noodgedwongen de geblesseerde Nevin Ter Steege vervangen. ASV Aadorp verloor grip met het hoge druk zetten en af toe kwam s.v. Rijssen er hierdoor gevaarlijk uit. Dit leidde tot de 1-0 in de 66e minuut. Na een snelle counter waarin de bal van flank naar flank ging kwam de bal terecht bij Mike Jansen. Hij controleerde de bal en zocht met een geplaatst schot de verre hoek van de ASV Aadorp doelman. Én met succes! De bal verdween stijl in de kruising onder luid gejuich van het SV-publiek. Het was zaak om deze 1-0 voorsprong vast te houden óf sterker nog, de score uit te breiden. Dat gebeurde toen een lange bal van Mike Jansen werd doorgekopt door Mark Breukink. Laatstgenoemde kopte de bal naar Pawel Piskorz die de bal op de knie controleerde en vervolgens met een rake kanonskogel de 2-0 aantekende. Niet veel later werd het zelfs 3-0 toen Mark Breukink op het middenveld de bal veroverde en meegaf aan Mike Jansen. Laatstgenoemde bereikte met een splijtende hoge pass de diepgaande Pawel Piskorz die de bal in twee instanties voorbij de ASV Aadorp doelman krijgt en zo zijn tweede van de middag maakt. ASV Aadorp probeerde daarna geforceerd op zoek te gaan naar treffers en deden met het nodige geweld. Volhardend als het was vond ASV Aadorp alsnog de 3-1 toen een genomen hoekschop knap werd binnengekopt bij de tweede paal. Gelukkig is er geen reden tot paniek want vlak voor het einde gooit Mark Breukink de wedstrijd definitief in het slot. Een strak aangesneden Hoekschop van Jesse Beltman wordt met de buitenkant van de voet knap in de goal gevolleerd. Al met al reden tot een goed feestje in de kleedkamer voor de ploeg van oefenmeesters Björn Hodes en Gerald Zandvoort.

s.v. Rijssen heeft nog twee wedstijden te gaan in de competitie. S.v. Rijssen speelt nog tegen de directe concurrent voor de nummer drie positie AVC Heracles (staat momenteel op nummer 4) en nog tegen de nummer twee RKSV Bornerbroek. Dit beloven twee zinderende finales te worden. S.v. Rijssen speelt de eerstvolgende wedstrijd op 13 mei om 14:30 uur op sportpark  ’T Opbroek.