s.v. Rijssen pakt nacompetitie voor promotie

Gepubliceerd op: zondag 14 mei 2023
Op het sportpark 't Opbroek in Rijssen speelde s.v. Rijssen tegen AVC Heracles, twee directe concurrenten kijkend naar de ranglijst van de 4 klasse zaterdag (F). AVC Heracles stond op de vierde plek van de ranglijst, terwijl s.v. Rijssen derde stond. Een derde plek aan het eind van de competitie levert nacompetitie op. S.v. Rijssen kon deze derde plek veiligstellen door te winnen van AVC Heracles, en dat deed het overtuigend met een klikkende 5-0 zege. Foto: Spits René Koezen scoorde een hattrick.

Al vroeg in de wedstrijd nam s.v. Rijssen de leiding toen Tijs Theijink de bal simpel binnen kon tikken na een gewonnen luchtduel van spits René Koezen. In de 28e minuut werd de voorsprong van s.v. Rijssen verdubbeld toen René Koezen een puntgave pass van Frank Averesch ontving en de bal snoeihard binnenschoot. Vlak voor rust scoorde René Koezen nogmaals, dit keer na een steekpass van Frank Averesch en een mooie dribbel en voorzet van Jesse Beltman. Hierdoor ging s.v. Rijssen met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft zette s.v. Rijssen de goede prestatie voort. In de 64e minuut maakte Frank Averesch er 4-0 van na een mooie actie van Mark Breukink, die de bal naar met een hoge pass naar de andere kant van het veld speelde. Frank Averesch nam de bal aan, dribbelde naar binnen en krulde de bal schitterend in de verre hoek. In de 78e minuut maakte René Koezen zijn hattrick compleet. Pawel Piskorz controleerde de bal goed en gaf een pass aan Mark Breukink, die vervolgens een niet te missen kans bood aan aanvoerder René Koezen. Het doelpunt van René Koezen betekende een hattrick en een knappe 5-0 overwinning voor s.v. Rijssen.

De overwinning was een belangrijke voor s.v. Rijssen, die hiermee de nacompetitie voor promotie veiligstelden. Volgende week speelt s.v. Rijssen uit tegen nummer twee RKSV Bornerbroek om 14:30 uur. Bij winst kan s.v. Rijssen periodekampioen van de derde periode worden. Komt allen s.v. Rijssen aanmoedigen!