s.v. Rijssen speelt gelijk tegen Juliana’32

Gepubliceerd op: zondag 20 augustus 2023
Na een lange zomerperiode mocht de ploeg van leermeesters Björn Hodes en Gerald Zandvoort weer haar opwachting maken. Ditmaal oefende het tegen Juliana’32 uit Hengelo dat uitkomt in de vierde klasse (d). In dit oefenduel kwamen verschillende jongens voor het eerst het in actie kwamen voor s.v. Rijssen. Zo kwamen de gebroeders Gerben Brunnekreef en Gerrit Brunnekreef voor het eerst in actie. Ook maakte Daan Zwoferink zijn debuut voor de thuisploeg. Alle jongens deden dit zeer verdienstelijk. Het oefenspel resulteerde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. Foto: s.v. Rijssen verdediger Thore Slinkman in duel.

s.v. Rijssen begon zeer sterk en gedreven aan het duel. Het werd vooral gevaarlijk via de linkerkant waar linksbuiten Bram Lier en linksback Gerrit Brunnekreef hun directe tegenstander domineerden. Via links kwam dan ook het eerste doelpunt tot stand. Gerrit Brunnekreef vond Bram Lier die knap zijn man omspeelde en de bal hoog voorzette op Mark Breukink. Laatstgenoemde was met nota bene zijn eerste balcontact van het seizoen direct trefzeker. In minuut 11 was het opnieuw Bram Lier die met een splijtende pass Bryan Sloof 1-op-1 voor de doelman van Juliana’32 zette. Bryan Sloof aarzelde geen moment en schoot de bal hard in het dak van de goal. Na 15 minuten was het opnieuw raak voor s.v. Rijssen dezelfde Bryan Sloof kopt een voorzet op maat van Gerrit Brunnekreef tegen de touwen.

Pas later in de eerste helft deed Juliana’32 wat terug toen de Hengelose linksbuiten naar binnen dribbelde en de bal voor gaf. De bal werd gemist door alles en iedereen en rolde zo de goal in waardoor het 3-1 werd. In de tweede helft wist Juliana’32 wederom wat terug te doen. In minuut 55 was het wederom een goede voorzet vanaf links die werd binnengelopen. Pas vlak voor het einde kwam Juliana’32 langszij door de 3-3 te maken. Opnieuw was het een voorzet, ditmaal vanaf rechts, die snoeihard met het hoofd wordt binnen geknikt.

Al met al een boeiend eerste oefenduel die resulteerde in een 3-3 gelijkspel. Met de kansen die s.v. Rijssen heeft gecreëerd had er wellicht meer in gezeten maar het mag niet ontevreden zijn. Beide teams kunnen voorbereidend op de beker en competitie voortborduren op dit gelijke spel.