s.v. Rijssen wint Rijssens onderonsje

Gepubliceerd op: zondag 27 augustus 2023
Op een zonnig sportpark ‘t Opbroek werd er afgetrapt in een Rijssens onderonsje tussen het tweede van Excelsior’31 en het eerste team van s.v. Rijssen. Foto: Jesse Beltman was van grote waarde op het middenveld van s.v. Rijssen.

Het begin was voor de bezoekers, die waren de eerste twintig minuten beter en gevaarlijker. De eerste grote poging redde keeper Tim Paalman uitstekend. Aan de andere kant schoof s.v. Rijssen een grote kans naast het doel. Halverwege de helft hielden beide ploegen de afgesproken drinkpauze, en met name daarna kwam de gastheer wat beter in het spel. Na 33 minuten betaalde dit zich uit in de 1-0. Mark Breukink won zijn luchtduel en schoof de bal naar de andere kant, daar kon Gerben Brunnekreef met een beheerste tap-in zijn eerste treffer in Rijssense dienst verzilveren. Vervolgens kregen beide ploegen nog een mogelijkheid op een goal, maar tot de rust bleef het bij dat ene doelpunt.

De tweede helft was het Excelsior dat druk probeerde uit te oefenen op de helft van s.v. Rijssen. Dit leverde veel ruimte op achter de defensie van Excelsior. De goed spelende Thore Slinkman die oprukte over de rechter zijkant maakte goed gebruik van deze ruimte door middel van een lange snelle solo. Na twee   Instanties kreeg hij de bal bij Mark Breukink die de bal hoog in het doel schoot maar helaas voor s.v. Rijssen ging de vlag de lucht in voor buitenspel. In de 63e minuut volgde andermaal een hele grote mogelijkheid voor s.v. Rijssen maar Mark Breukink zag zijn inzet via de buitenkant van de paal naast gaan. Met slechts een doelpunt verschil bleef een gelijkspel voor Excelsior’31 nog steeds haalbaar. De uitploeg ging dan ook wat meer aanvallen en s.v. Rijssen dat niet voornemens was de voorsprong nog uit handen te geven verdedigde de laatste 10 minuten met man en macht op eigen speelhelft. Er kwam in de laatste minuut nog een gigantische kans voor de uitploeg maar deze werd met een katachtige reflex gekeerd door doelman Daan Zwoferink. Met deze ingreep was de doelman die over kwam van Enter Vooruit goud waard voor zijn nieuwe ploeg.

Volgende week begint de bekercompetitie en zal s.v. Rijssen het om 15:00 uur opnemen tegen Sportlust Glanerbrug.

Voorafgaand aan de start van de bekercompetities zal de ploeg van Björn Hodes aanstaande dinsdagavond 20:00 eerst nog een laatste keer oefenen uit bij v.v. Hellendoorn.