s.v. Rijssen onderuit tegen Sportlust Glanerbrug

Gepubliceerd op: zondag 3 september 2023
De bekerwedstrijd tussen s.v. Rijssen en Sportlust Glanerbrug op Sportpark 'T Opbroek eindigde in een ietwat geflatteerde 1-5 verliespartij. S.v. Rijssen wist verscheidene kansen niet te verzilveren daar waar de uitploeg zeer eenvoudig het net wist te vinden. Foto: Bram Lier omzeilde met snelheid zijn directe tegenstander en trof snoeihard de paal.

In de 13e minuut sloegen de bezoekers genadeloos toe en kwamen ze op een 0-1 voorsprong, nadat er achterin bij s.v. Rijssen wat fout ging in de opbouw. s.v. Rijssen kreeg in de 35e minuut een kans om gelijk te maken, maar Mike Jansen slaagde er helaas niet in om te scoren, nadat hij oog in oog stond met de doelman van Glanerbrug. Ook eerder was er al een veelbelovende aanval waarbij Bram Lier de bal langs zijn tegenstander speelde en snoeihard de binnenkant van de paal raakte. Desondanks bleef het vlak voor rust 0-1 voor de bezoekers. In blessuretijd van de eerste helft slaagden de bezoekers erin om deze voorsprong te verdubbelen naar de 0-2. Een doelpunt wat opnieuw voortkwam uit een fout in de opbouw aan de zijde van de thuisploeg. Deze achterstand was zeer onnodig gelet op het spelbeeld. s.v. Rijssen moest in de tweede helft een sterke comeback maken om nog resultaat te behalen op deze zaterdagmiddag.

In de 48e minuut leek Rijssen via Pawel Piskorz de aansluitingstreffer te maken, maar de grensrechter vlagde het doelpunt af wegens buitenspel. Kort daarna redde keeper Daan Zwoferink knap, waarmee hij een bijna zekere 0-3 voorkwam. Echter, in de 55e minuut lukte het de bezoekers alsnog om de 0-3 te scoren, nadat ze via een hoge bal relatief makkelijk richting het s.v. Rijssen doel gingen. In de 59e minuut vergrootten de bezoekers hun voorsprong naar 0-4.  s.v. Rijssen kon nog wat terug doen via een corner. Met een knappe hakbal van Jesse Beltman kwam ook s.v. Rijssen eindelijk op het scorebord in de 78e minuut. Vlak voor tijd scoren de bezoekers nog het allerlaatste doelpunt, ditmaal vanaf de strafschopstip.

Zo eindigde deze eerste bekerwedstrijd voor s.v. Rijssen in een teleurstellend 1-5 verlies. Er blijk nog genoeg werk aan de winkel voor de ploeg van Björn Hodes alvorens het zich volgende week revancheert tegen Avanti Wilskracht. De Rijssenaren spelen deze bekerwedstrijd op sportpark het Zoutendijk om 16:00 uur.