s.v. Rijssen verschalkt HSC’21

Gepubliceerd op: zondag 17 september 2023
s.v. Rijssen nam het afgelopen zaterdag in een bekerwedstrijd op tegen HSC’21. De wedstrijd werd gespeeld in Haaksbergen en de thuisploeg was de grote favoriet afgaande op de laatste uitslagen in de bekerpoule. In tegenstelling tot alle verwachtingen ging s.v. Rijssen er met een verdiende overwinning van door. s.v. Rijssen versloeg HSC’21 knap met 3-2. Foto: Mark Breukink mocht met de wedstrijdbal naar huis vanwege een hattrick.

De wedstrijd tussen HSC'21 en s.v. Rijssen begon iets later dan gepland vanwege vertraging door tumult in de voorgaande wedstrijd. s.v. Rijssen kwam zeer sterk uit de startblokken de eerste 20 minuten. In de eerste minuut kreeg Rijssen meteen een grote kans toen Jakub Kucab een hard schot op doel afvuurde, maar de doelman van HSC'21 wist het schot knap te keren.

In de 8e minuut leidde een schot van Mark Breukink tot een hoekschop voor Rijssen. Vervolgens volgde een schot van Jakub Kucab dat de keeper van HSC'21 net over de lat tikte, wat helaas alleen maar een nieuwe hoekschop opleverde.

Na 12 minuten kreeg Rijssen opnieuw een hoekschop, nadat het schot van Koezen niets opleverde. Helaas resulteerde deze hoekschop wederom niet in een doelpunt. Aan de andere kant liet HSC'21 zich af en toe zien, maar ze slaagden er nog niet in om echt gevaarlijk te worden.

In de 19e minuut moest Bryan Sloof helaas het veld verlaten vanwege een blessure, en werd vervangen door Bram Lier. Het hoogtepunt van de eerste helft was het doelpunt van HSC'21 in de 31e minuut. De eerste inzet werd nog gekeerd door Rijssense doelman Paalman, maar de rebound belandde achter in het net, waardoor HSC'21 op 1-0 kwam.

In de 40e minuut lanceerde Jakub Kucab zichzelf voor de zoveelste keer, zijn harde schot ging helaas over de doelpalen tegen de reclameborden. Vlak voor rust was er bijna een gelijkmaker voor Rijssen, maar Mark Breukink kwam net een teenlengte kort om de aangemeten voorzet van Mike Jansen binnen te glijden. De ruststand was dus 1-0 in het voordeel van HSC'21.

Na de rust begon s.v. Rijssen opnieuw sterk, en in de 47e minuut viel eindelijk het verdiende doelpunt. Een prachtige voorzet van Gerwin Hendrikse bereikte Mark Breukink, die de bal met zijn borst controleerde, langs zijn tegenstander ging en de bal hard en hoog in het doel schoot, waardoor de stand 1-1 werd.

In de 51e minuut kreeg s.v. Rijssen opnieuw een mogelijkheid. De snelle Bram Lier ontsnapte aan zijn tegenstander en ging richting doel, maar zijn stift kon door de lange keeper uit de lucht worden geplukt. s.v. Rijssen kwam alsmaar dichter bij het omdraaien van de achterstand in hun voordeel.

s.v. Rijssen ging vrolijk door met het creëren van kansen middenvelder Mark Breukink en spits Jakub Kucab ontsnapten regelmatig aan de Haaksbergense defensie maar tot tweemaal toe werd het zijnet geraakt in de afwerking.

Ook in de 62e minuut werden er dubbele wissels doorgevoerd, waarbij moegestreden Jakub Kucab en Luen Mensink het veld verlieten voor frisse krachten Gerben Brunnekreef en Yorben Schreurs.

Uiteindelijk wist s.v. Rijssen dan toch dat langverwachte doelpunt te vinden. In de 73e minuut scoorde Mark Breukink opnieuw na een prachtige pass op maat van Frank Averesch. Hij snelde voor de zoveelste keer over de defensie en rondde af met schuiver in de hoek waardoor Rijssen de leiding nam met 2-1. Twee minuten later voltooide hij zijn hattrick na een steekbal van Frank Averesch en een assist van René Koezen, waardoor de score 3-1 werd in de 75e minuut.

In blessuretijd scoorde HSC'21 nog een doelpunt om de eindstand op 3-2 te brengen, maar s.v. Rijssen won de wedstrijd met een knappe en verdiende overwinning.

Al met al een goede generale repetitie voor de start van de competitie voor de ploeg van voetbaltrainers Björn Hodes en Gerald Zandvoort.

Volgende week speelt s.v. Rijssen de eerste competitiewedstrijd in en bij VV Bergentheim. Er zal om 14:30 afgetrapt worden.