s.v. Rijssen Verslaat GFC Goor met 2-1

Gepubliceerd op: zondag 1 oktober 2023
Op zaterdagmiddag, om 14:30 uur, stond s.v. Rijssen op het eigen sportpark t' Opbroek klaar voor hun tweede competitiewedstrijd van het seizoen, na een eerdere 1-0 nederlaag tegen Bergentheim. Dit keer stonden ze tegenover GFC Goor, die hun eerste wedstrijd met 3-0 hadden gewonnen van Bornerbroek. De verwachtingen waren hooggespannen, en de spelers en staf waren vastberaden om te presteren. Foto: Jakub Kucab maakte het winnende doelpunt en de 2-1 voor de thuisploeg.

De eerste helft begon met beide teams die behoedzaam speelden en weinig ruimte gaven voor grote kansen. In het eerste kwartier resulteerden aanvallen aan beide kanten in hoekschoppen, maar geen van beide teams wist te scoren. GFC Goor had echter een gevaarlijk moment uit een vrije trap, maar de kopbal ging net naast. Het spel was nog behoudend, en het vuur leek nog niet echt te zijn ontbrand. Maar dan, in de 33e minuut, kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een uitstekende pressie van Rijssense zijde door Frank Averesch. Mark Breukink kon daardoor de bal veroveren omspeelde zijn tegenstander en schoof de bal buitenkantje rechts koelbloedig langs de keeper: 1-0 voor s.v. Rijssen.

Helaas duurde de vreugde niet lang, want slechts enkele minuten later wist GFC Goor de gelijkmaker te scoren, waardoor de stand weer gelijk was. Rijssen was echter niet ontmoedigd en ging door met aanvallen. In de 43e minuut was er bijna de 2-1, maar de kopbal van Mark Breukink werd van de lijn gehaald door de doelman. De rebound van Frank Averesch werd eveneens van de lijn gehaald door de Goorse defensie. De eerste helft eindigde met een gelijke stand van 1-1.

Na rust bracht s.v. Rijssen trainer Björn Hodes een paar wijzigingen aan in het team. Bram Lier en Gerrit Brunnekreef kwamen in het veld voor Gerwin Hendriksen en Luen Mensink. Deze wissels brachten nieuw elan binnen de lijnen. In de 59e minuut bracht Jakub Kucab zijn team opnieuw op voorsprong na een goede aanval van s.v. Rijssen. Frank Averesch speelde Jakub Kucab in en deze verzorgde al dribbelend en draaiend een knappe afwerking in de linkerhoek. In de tweede helft had Rijssen de overhand qua spel en kansen. Ze waren zelfs nog dicht bij de 3-1 in de 62e minuut, een goede voorzet van Bram Lier werd door Mark Breukink teruggelegd maar spits Jakub Kucab kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken.

GFC Goor bleef echter gevaarlijk en kwam in de 65e minuut bijna tot scoren maar s.v. Rijssen doelman Daan Zwoferink verrichte puik keeperswerk. Zo hielden de Rijssenaren stand en bleven ze aanvallen. Niet veel later snelde Jakub Kucab er voor de zoveelste keer voorbij de Goorse defensie maar hij werd neergehaald na een overtreding van de GFC-keeper, die slechts met geel werd bestraft.

In de 73e minuut moest Mark Breukink het veld met een blessure verlaten. Hij werd vervangen door Jesse Beltman. Kort daarna verlate Frank Averesch moegestreden het veld. Voor hem kwam Nevin Ter Steege binnen de lijnen die na een korte periode van blessureleed zijn rentree kon maken.

De slotfase was spannend, met bijna nog een derde doelpunt voor s.v. Rijssen, maar het schot van spits Jakub Kucab eindige op de doelpaal. Ondanks een aantal gemiste kansen won s.v. Rijssen uiteindelijk de wedstrijd met 2-1. Het was een verdiende overwinning na vooral een sterk optreden in de tweede helft. Op naar de volgende uitdaging tegen V. Voorwaarts om 14:30 uur op sportpark ’t Twistveen.