s.v. Rijssen niet langs VV DES

Gepubliceerd op: zondag 15 oktober 2023
In de vierde competitiewedstrijd van de 4e klasse-C stond s.v. Rijssen tegenover VV DES op Sportpark 't Opbroek. De aftrap vond plaats om 14:30 uur, waar scheidsrechter Dhr. Wijn de leiding had. Het was een belangrijk duel, aangezien de bezoekers slechts twee punten boven s.v. Rijssen stonden in het klassement. De vraag was of s.v. Rijssen erin zou slagen om deze middag de overhand te krijgen. Foto: Doelman Daan Zwoferink hield de thuisploeg met een aantal knappe ingrepen goed op de been.

De wedstrijd begon met veel actie, en in de 5e minuut kwamen de bezoekers bijna op voorsprong, maar doelman Daan Zwoferink redde uitstekend. In de 8e minuut onderschepte Mark Breukink de bal goed, hij gaf de bal mee aan spits Pawel Piskorz maar hij miste zijn kans voor de keeper en schoof de bal net naast het doel. In de 15e minuut gaf René Koezen een dieptepas op Pawel Piskorz. Hij leek door te breken en gaf de bal op Jesse Beltman maar laatstgenoemde zag dat zijn inzet werd gestopt door de keeper. De stand bleef 0-0.

In de 22e minuut verrichtte Daan Zwoferink opnieuw een uitstekende redding, en beide teams hadden tot dan toe goede kansen zonder te scoren. De wedstrijd was tot dusver gelijk opgaand en open en leuk om te aanschouwen. In de 35e minuut kwamen de gasten bijna op voorsprong, maar de bal werd vanaf de rechterkant naast geschoten. De eerste helft eindigde zonder doelpunten, ondanks kansen voor beide teams.

Na rust braken de bezoekers echter de impasse en scoorden na 61 minuten het openingsdoelpunt. Een redding van s.v. Rijssen verdediger Thore Slinkman werd gevolgd door een rebound die een eenvoudige intikker werd. De stand was 0-1. Vlak daarvoor had s.v. Rijssen echter ook een mooie aanval en doelkans gehad, maar opnieuw zonder succes in de afronding. In de 68e minuut kregen de bezoekers een kans op 0-2, maar de bal ging over het doel. Daar had s.v. Rijssen het nodige geluk. Zat er dan toch nog wat in voor s.v. Rijssen? Dat leek erop want in de 71e minuut was daar bijna de gelijkmaker. Helaas voor de thuisploeg kon het schot van Jesse Beltman door de doelman gered worden. s.v. Rijssen moest wat ondernemen om punten te halen en ging optimistischer spelen en gaf daardoor de nodige ruimte weg in de defensie. In de 81e minuut maakten de bezoekers daardoor het definitieve doelpunt, wat de beslissing in de wedstrijd betekende. Zo eindigde het voor s.v. Rijssen met een 0-2 nederlaag, die gezien de hoeveelheid kansen absoluut niet nodig was. Over twee weken gaat s.v. Rijssen uit naar v.v. Kloosterhaar om zich te revancheren.