s.v. Rijssen te sterk voor Daarle

Gepubliceerd op: zondag 12 november 2023
Op een grijze zaterdagmiddag, de 11e november, begaf s.v. Rijssen zich naar het strijdtoneel van SP Daarle voor een cruciale uitwedstrijd, afgetrapt om 14:30 uur. Het beloofde een kraker te worden, met beide teams vastberaden om punten te pakken en te ontsnappen aan de onderste regionen van de ranglijst. Foto: Bram Lier speelde op de linksback positie en liet zich met goede dribbels en ingrepen van zijn beste kant zien.

De aftrap bracht meteen opschudding, slechts 35 seconden ver in het spel, toen Frank Averesch bijna de 0-1 op het scorebord zette. Mike Jansen glipte langs de doelman, maar zijn teruglegger vanaf de achterlijn miste het doel.

In de 8e minuut juichte de thuisploeg voor een doelpunt, maar de vreugde werd snel getemperd door de arbitrage die het doelpunt afkeurde wegens terecht buitenspel bij de rebound. De strijd bleef intens, en na 21 minuten stond het nog altijd 0-0. Het besef groeide dat meer balbezit cruciaal was, en het team moest afstappen van de lange ballen en duels.

De 28e minuut bracht een keerpunt. Een vrije trap in het midden van het veld na een overtreding op Jesse Beltman werd knap benut door Frank Averesch, die de score opende. In de 39e minuut vergrootte Mike Jansen de voorsprong tot 0-2 na uitstekend druk zetten van Jesse Beltman. Nog voor het rustsignaal kroop s.v. Rijssen met drie man richting het vijandelijke doel, maar de kans werd niet benut, een spijtige misser die de derde treffer had moeten zijn. Deze derde treffer kwam er alsnog voor rust. In de blessuretijd kopte een verdediger van SP Daarle na een hoekschop van de linkerkant, de bal met hoge snelheid in eigen doel en zo stond het bij rust 0-3 in het voordeel van de Rijssenaren.

De tweede helft begon om 15:38 uur in Daarle, waar de geblesseerde Pawel Piskorz werd vervangen door René Koezen. In de 51e minuut maakte Wilco Hoevink bijna de 0-4, maar zijn volley werd knap gered door de doelman. Mark Breukink had kort daarvoor ook bijna gescoord, maar ook zijn inzet trof geen doel.

In de 57e minuut vergrootte Wilco Hoevink de voorsprong tot 0-4 met een prachtige actie en stift over de keeper vanaf de linkerzijde. De 60e minuut zag de wissel van geblesseerde Frank Averesch voor Gerwin "Poete" Hendrikse. In de 62e minuut wist SP Daarle de stand te verkleinen tot 1-4 na een ongelukkige terugspeelbal, waarbij de spits het schot in de rebound benutte.

Ondanks de tegendoelpunten behield s.v. Rijssen de voorsprong. Het domineerde maat toch werd het 2-4 na balverlies op de middenlijn en een scherpe aanval van Daarle. Het werd spannend en centrale verdediger Jesse Embsen kwam in de 77e minuut in het veld voor Gerrit Brunnekreef. Door goede ingrepen van onder andere invaller Jesse Embsen en de rest van de defensie bleef de stand 2-4, ondanks een spannende blessuretijd waarin Daarle alles naar voren pompte.

Het eindsignaal klonk in Daarle, en s.v. Rijssen behaalde een 2-4 overwinning tegen SP Daarle. De doelpunten werden op het scorebord gezet door Frank Averesch, Mike Jansen, Wilco Hoevink en een eigen doelpunt. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen de koploper, v.v. Marienberg. De wedstrijd start om 14:30 uur.