Onnodig verlies Dames 1

Gepubliceerd op: zondag 12 november 2023
Afgelopen zondag moesten we het opnemen tegen een nog onbekende tegenstander; Grol Vrouwen 1. Deze ploeg stond op een verdienstelijke 4e plek en ons vlaggenschip van de damesafdeling wist dat het geen makkelijke pot zou worden. Uniek voor ons en voor SV Rijssen was dat er deze ochtend een pupil van de week aanwezig was. Isa McNab, speelster van de JO11-1 was de gelukkige. Ze mocht de voorbereiding en wedstrijd van dichtbij meemaken.

De wedstrijd was er eentje die je niet vaker wilt meemaken. De eerste 25 minuten waren er meerdere
kansen om de score te openen en uit te bouwen. Echter bleef het in die periode maar op 1 doelpunt. Een
goed afgemeten pass van Jolie werd door Imke op waarde geschat en tot doelpunt bekroond. Grol werd
wat sterker en wist voor rust nog de gelijkmaker binnen te tikken. Ruststand 1-1 waar wij veruit de betere
kansen hadden maar die niet afgemaakt werden.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar maar nog steeds kon
Grol niet echt grossieren in kansen, waar het gevaar bij ons wel bleef voor de goal van de keepster van
Grol. Een van de kansen werd op dat moment benut door Monique die de bal rand zestien met een
dropkick in de touwen joeg (2-1).Tegen de verhouding in kwam Grol op voorsprong toen een
afstandsschot ongelukkig via de lat op de rug van Michelle in het doel belandde (2-2) Vanaf dat moment
waren we de weg een beetje kwijt en stelden Grol in de mogelijkheid om de score uit te bouwen. Dat
gebeurde dan ook en stonden we ineens op een 2-3 achterstand.

We lieten de kop niet hangen en joegen met zijn allen op de aansluittreffer en daarna eventueel de
winnende want we waren minimaal de gelijke qua voetbal en qua kansen zeker de meerdere. De wedstrijd
werd steeds meer open waardoor een spannende eindfase ingeluid werd. De aansluittreffer had er zeker
ingezeten maar vanaf elf meter lukte het Monique niet om te scoren. Na deze teleurstelling werd er niet
opgegeven en werden de laatste minuten van de wedstrijd nog de strijd volop aangegaan. Helaas kwamen
we niet tot scoren waardoor het 2-3 verlies een feit werd.

In de nabespreking op het veld werd aangegeven dat we achterin steekjes hebt laten vallen en voorin te
weinig rendement hebben gehaald en dat we met een goede tegenstander te maken hadden. Genoeg
verbeterpunten maar ook de complimenten voor het team met hun inzet en teamgeest.
We staan ondanks de nederlaag op een tweede plek. Grol is gestegen naar de derde plek.
Volgende week spelen we uit maar op zondag 26 november spelen we thuis tegen de nummer één, SDS
uit Denekamp. Aanvang 11.45uur. We zouden het leuk vinden om dan te kunnen rekenen op jullie