s.v. Rijssen toont haar klasse bij V.V. Avereest

Gepubliceerd op: zondag 26 november 2023
De boeiende voetbalontmoeting tussen V.V. Avereest en s.v. Rijssen ontvouwde zich een enerverend schouwspel dat de gemoederen van de supporters op scherp zette. Foto: Wilco Hoevink tekende met zijn doelpunt de 1-2 aan.

De aftrap beloofde meteen vuurwerk, want amper drie minuten na het eerste fluitsignaal wist V.V. Avereest het net te vinden, profiterend van een zwak moment in de verdediging van s.v. Rijssen. Kort daarna liet de ontketende Frank Averesch een keiharde streep los die de buitenkant van de paal schampte, een waarschuwing die de bezoekers nog niet volledig bij machte waren te pareren.

Het eerste bedrijf kenmerkte zich door een vastberaden V.V. Avereest dat de regie stevig in handen hield, resulterend in een ruststand van 1-0. Desondanks stond de wedstrijd op het punt van kantelen, en na de rust brachten Mark Breukink en Gerrit Brunnekreef nieuw elan in het spel van s.v. Rijssen. De dynamiek veranderde aanzienlijk, waarbij Wilco Hoevink een cruciale rol opeiste. Een veelbelovende actie van Hoevink resulteerde in een hoog ingezette voorzet op spits Pawel Piskorz, maar nog voor de spits de bal kon bereiken, verschalkte een ongelukkige verdediger van V.V. Avereest zijn eigen doelman, en de gelijkmaker was een feit: 1-1.

De wedstrijd ontvouwde zich als een meeslepend schaakspel, met beide ploegen op zoek naar de beslissende zet. Vlak voor het laatste fluitsignaal nam s.v. Rijssen echter het voortouw. Een combinatie tussen invaller Mike Jansen en Mark Breukink resulteerde in een teruggelegde bal op Wilco Hoevink, die de bal met verve op zijn spreekwoordelijke pantoffel nam. Het schot werd lichtelijk aangeraakt door de defensie van V.V. Avereest en verdween langs de doelman, waarmee s.v. Rijssen op een 1-2 voorsprong kwam.

Met de thuisploeg die ruimte opende in een wanhopige poging tot comeback, toonde spits Pawel Piskorz zijn klasse. Hij snelde langs zijn tegenstander en leverde een venijnige voorzet af voor de goal, waar Mark Breukink als een roofdier op de loer lag om de wedstrijd definitief in het slot te gooien met de verdiende 1-3. Zo eindigde deze enerverende voetbalstrijd met s.v. Rijssen als glorieuze overwinnaar, een bekroning op een overtuigende tweede helft.

Volgende week speelt s.v. Rijssen in eigen huis om 14:30 huis tegen de nummer zeven van de ranglijst Hardenberg’85. Dat belooft, gelet op de achtste plaats op de ranglijst voor s.v. Rijssen, een spannende wedstrijd te worden.