Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

s.v. Rijssen verliest bij SC Lutten

Gepubliceerd op: zondag 10 december 2023
De voetbalwedstrijd tussen SC Lutten en s.v. Rijssen, die diende als afsluiting vóór de winterstop, ontplooide zich tot een aangrijpende vertoning waarin emoties hoog opliepen. De verwachtingen waren hooggespannen, en beide teams stonden klaar om de krachten te meten op het groene maar drassige veld. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg SC Lutten. Foto: Niek Averesch kwam met, net zoals afgelopen weken, een aantal harde maar goede defensieve ingrepen.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

In de openingsfase van de wedstrijd waren het de bezoekers, s.v. Rijssen, die de eerste kansjes creëerden. Mark Breukink kreeg een veelbelovende hoge steekpass van Frank Averesch en poogde de doelman van SC Lutten te omspelen. Echter, de doelman zat er goed tussen, waardoor de score onveranderd bleef.

Het tij keerde direct in de tegenstoot in het nadeel van s.v. Rijssen. Na een defensief foutje kwam SC Lutten in de tegenstoot en wist de spits met een prachtige lob de 1-0 op het scorebord te zetten. Ondanks aanhoudende kleine kansen voor s.v. Rijssen, slaagden de Rijssenaren er niet in tot doelpunten te komen in de eerste helft, wat resulteerde in een ruststand van 1-0 in het voordeel van SC Lutten.

De tweede helft begon met hernieuwde energie bij s.v. Rijssen, vastberaden om een positief resultaat te behalen voor de winterstop. Echter, het werd al snel een uitdagende situatie toen de scheidsrechter enkele beslissende momenten over het hoofd zag, waardoor SC Lutten de voorsprong vergrootte naar 2-0. Dit leidde tot frustratie en protesten van s.v. Rijssen, waarbij Frank Averesch zijn tweede gele kaart ontving en het veld moest verlaten.

Nu geconfronteerd met een numerieke minderheid, trachtte s.v. Rijssen moedig stand te houden. Desondanks scoorde SC Lutten snel, waardoor de achterstand naar 3-0 uitliep. In deze uitdagende fase bleef s.v. Rijssen echter veerkracht tonen. Niek Averesch raakte de paal met een geplaatst schot vanaf de zestien meter, en een schot van Wilco Hoevink ging rakelings over.

Twintig minuten voor het eindsignaal werd Pawel Piskorz neergehaald in de zestien meter. Mark Breukink, die een week eerder ook al vanaf de penaltystip had gescoord, herhaalde zijn prestatie en tekende de 3-1 aan. Kort daarna werd het bijna 3-2 door een knappe kopbal van Thore Slinkman.

Ondanks de inspanningen van s.v. Rijssen maakte de thuisploeg twee snelle goals, wat resulteerde in een uiteindelijke 5-1 nederlaag. Het was een teleurstellende middag voor s.v. Rijssen, maar de wilskracht en inzet ondanks de tegenslagen waren bewonderenswaardig. De ploeg toonde karakter in een wedstrijd die zowel sportief als emotioneel uitdagend was. Op 20 januari zal s.v. Rijssen de competitie voortzetten, het speelt dan in Almelo tegen AVC Heracles om 14:00 uur.