s.v. Rijssen verliest bij DES

Gepubliceerd op: zondag 10 maart 2024
Zaterdagmiddag verloor het vlaggenschip van s.v. Rijssen met 1-0 uit bij DES in Nijverdal. Ondanks verschillende kansen wisten de Rijssenaren niet tot een doelpunt te komen. Iets waar de Nijverdalsen wel in slaagden.

Het verschil op de ranglijst voor aanvang van de wedstrijd was slechts 5 punten in het voordeel van DES. Het kleine verschil op de ranglijst was in het veld dan ook niet tot nauwelijks zichtbaar. Beide teams speelden voorzichtig en namen geen risico’s in de opbouw. Dat laatste zorgde met name voor het hanteren van de lange bal aan beide zijden. Iets wat ook zeer verstandig was gelet op de slechte staat waarin het veld verkeerde. Ondanks het voorzichtige spel verscheen met name s.v. Rijssen regelmatig voor het doel van de sluitpost van DES. Grote mogelijkheden waren er vlak voor rust voor aanvallers Bram Lier en Mike Jansen maar beiden sloegen er niet in om het net van het doel te vinden.

Ook de tweede helft waren er weer voldoende mogelijkheid om tot scoren te komen. Dit geldt voor beide teams. Aan Rijssense zijde werd spits Mike Jansen de diepte in gestuurd door Mark Breukink. Hij schermde de bal goed af van zijn directe tegenstander maar toen hij tot een schot kwam wist de verdediger van DES op het laatste moment zijn inzet te tackelen.

Aan de andere kant was er een grote mogelijkheid voor de linksbuiten van DES. Zijn inzet werd zeer knap werd gekeerd door s.v. Rijssen doelman Tim Paalman. In de 77e minuut werd pas het eerste en laatste doelpunt van de middag gemaakt. Een strakke voorzet van de flank werd door de spits van DES in de verre hoek geplaatst. Gelet op de kansen verhoudingen werd dit doelpunt eerder aan de andere zijde verwacht. Niet veel later ging s.v. Rijssen dan ook verder in de zoektocht naar dat felbegeerde doelpunt maar het mocht niet baten. Wilco Hoevink en Mark Breukink probeerden het maar beiden troffen ze geen doel.

Ondanks de verscheidene mogelijkheden die s.v. Rijssen heeft gehad is ze er niet in geslaagd te scoren. S.v. Rijssen krijgt volgende week de kans om zich te revancheren. Ze speelt in eigen huis (sportpark ‘T Opbroek) tegen Kloosterhaar om 14:30.