s.v. Rijssen laat GFC buigen

Gepubliceerd op: maandag 1 april 2024
s.v. Rijssen versloeg GFC in Goor op relatief eenvoudige wijze. Met een 1-4 eindstand kreeg s.v. Rijssen zijn directe concurrent op de ranglijst op haar knieën.

De elf Rijssenaren bleken in het paasweekend te sterk voor het vlaggenschip van GFC in goor. Dat bleek nog niet direct uit het begin van de wedstrijd. Het was in eerste instantie GFC die een goede kans creëerde maar doelman Tim Paalman neutraliseerde deze goede mogelijkheid van GFC. Niet lang daarna kwam s.v. Rijssen los. Mark breukink omspeelde zijn tegenstander en legde de bal terug op Pawell Piskorz die de bal ineens voorbij de Goorse doelman plaatste om de 0-1 aan te tekenen. Kort daarna werd het 0-2 opnieuw door Pawell Piskorz ditmaal op aangeven van Mike Jansen.  Vlak voor rust werd het feestje compleet. Een hoge voorzet van opkomende rechtsback Thore Slinkman kwam bij Mark Breukink die de bal controleerde op de borst en daarna met een omhaal voor gaf op Wilco Hoevink. Laatstgenoemde plaatste de bal, net zoals hij dat vorige week al deed strak in de benedenhoek voor de 0-3. S.v. Rijssen kon zonder zorgen de rust in.

Na rust liep het defensieve blok van  s.v. Rijssen, ondanks de wijze les van vorige week tegen Bruchterveld, terug. Hierdoor kon GFC meer op de helft van s.v. Rijssen voetballen. Al snel zorgde dit voor de 1-3 waardoor de spanning weer terugkwam in de wedstrijd. Toch kwam er al snel weer antwoord van de ploeg van oefenmeesters Björn Hodes en Gerald Zandvoort. Een afgemeten voorzet van Frank Averesch werd knap binnen gekopt door Pawell Piskorz die daarmee zijn derde van de middag maakte. Zo kon s.v. Rijssen relatief eenvoudig drie punten wegsnoepen bij een directe concurrent op de ranglijst.

Volgende week speelt s.v. Rijssen tegen SP Daarle. Zij staan helemaal onderaan de ranglijst van 4e klasse c zaterdag. Een goede kans om deze winning mood voort te zetten. S.v. Rijssen speelt om 14:30 uur op Sportpark ‘T Opbroek.