SP Daarle maat te klein voor s.v. Rijssen

Gepubliceerd op: zaterdag 6 april 2024
S.v. Rijssen won zaterdag overtuigend met 4-0 van hekkensluiter SP Daarle uit de 4e klasse zaterdag c.

Vanaf de eerste minuut bleek het grote klasseverschil tussen de elf van Björn Hodes en het elftal uit Daarle. s.v. Rijssen creëerde in de eerste helft dan ook een legio aan kansen. De 1-0 kwam van de voet van Pawel Piskorz. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en schoot hard met links waarna hij de doelman van SP Daarle verschalkte. Het tweede doelpunt kwam op naam van Wilco Hoevink die de bal onder de goalie van SP Daarle door plaatste na een goede combinatie opzet aan de zijde van s.v. Rijssen. De ruststand was slechts 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Deze voorsprong kon aanzienlijk groter zijn maar s.v. Rijssen stuitte keer op keer op de goed optredende doelman van de uitploeg.

Na rust volgde hetzelfde spelbeeld. s.v. Rijssen viel aan en dicteerde het spel. Dit spelbeeld sloeg een beetje om toen de Rijssenaren met 10 man verder moesten omdat spits Pawel Piskorz tweemaal een gele kaart ontving voor een worstelpartij met de defensie van SP Daarle. Toch bleef de thuisploeg kansen creëren en vergrote het de voorsprong. Een knappe volley van afstand van Frank Averesch zwabberde het doel in. Vlak voor tijd gooide Mike Jansen de wedstrijd definitief in het slot en maakte er 4-0 van.

Al met al resulteerde dit in een simpele 4-0 overwinning voor de ploeg van oefenmeesters Björn Hodes en Gerald Zandvoort. Volgende week speelt s.v. Rijssen uit om 14:30 uur tegen Mariënberg op sportpark Westerpark. Mariënberg staat momenteel twee punten achter s.v. Rijssen op de zevende plek terwijl s.v. Rijssen de zesde plek op de ranglijst inneemt. Dit belooft een spannend duel te worden.