s.v. Rijssen uit de beker

Gepubliceerd op: maandag 20 september 2021
De laatste bekerpot werd helaas met 3-2 verloren bij en tegen Rigtersbleek, waardoor het bekeravontuur dit seizoen erop zit. Een gelijkspel volstond nadat er tweemaal gewonnen was tegen Helios (4-2) en DES (1-2), maar ondanks enkele grote kansen viel de gelijkmaker niet. Rigtersbleek stond binnen 25 minuten al op 3-0, maar vergat daarna om de score uit te breiden. Sil Zwoferink (foto) scoorde de 3-1, afgelopen dinsdag schoot hij in een oefenwedstrijd ook al raak.

Na twee minuten stond Rigtersbleek al op 1-0 na een prima aanval. De Rijssenaren werden het eerste halfuur soms overlopen en na 20 minuten stond het al 2-0, een schot van rond de zestien meter viel binnen nadat de bal van richting veranderde. Het was warm en de scheidsrechter lastte een korte drinkpauze in, echter was het enkele minuten later ook 3-0. Voor rust kregen wij enkele mogelijkheden, echter trof alleen Sil Zwoferink na 38 minuten doel. Via een een-tweetje met Jesse Embsen schoot hij de bal in het dak van het doel.

Na de rust kwam s.v. Rijssen scherp uit de kleedkamer, een groot verschil met de eerste helft. René Koezen en Kelton Lohuis kwamen na 63 minuten in het veld en drie minuten later resulteerde dit in de aansluitingstreffer. Kelton Lohuis trok de bal voor vanaf rechts en Wilco Hoevink kon bij de eerste paal de bal binnenschuiven met zijn hak: 3-2. Grote kansen kwamen er voor beide doelen, maar de Rijssenaren kregen de meeste kansen. Rinaldo Paalman werd nog ingebracht, maar ook met deze verse kracht lukte het helaas niet om de gelijkmaker te produceren. Eindstand werd 3-2 voor Rigtersbleek en hiermee ging de thuisploeg door in de beker en kan s.v. Rijssen zich op de competitie richten.

Komend weekend start dan eindelijk de competitie voor alle teams. Het tweede speelt om 12:00 uur thuis tegen Kloosterhaar 2 en het eerste speelt aansluitend om 14:30 uur thuis tegen titelkandidaat GFC uit Goor. Een mooie krachtmeting voor beide selectieteams, waarbij wij hopen dat het publiek massaal aanwezig zal zijn. Tot komende zaterdag!