3-1 winst tegen Vroomshoopse Boys 2

Gepubliceerd op: vrijdag 12 november 2021
Op donderdagavond maakte de ploeg van Gerald Willems in een oefenduel de balans op tegen het tweede elftal van Vroomshoopse Boys. Ondanks dat Vroomshoopse Boys versterkt was met een aantal mannen uit de hoofdmacht waren de Rijssenaren met 3-1 te sterk. JO17-doelman Seppe Halfwerk maakte in de tweede helft zijn debuut in de hoofdmacht en wist zijn doel knap schoon te houden.

Vroeg in de eerste helft kwam s.v. Rijssen op achterstand na een goed uitgevoerde corner van Vroomshoopse Boys. Een strak genomen hoekschop werd in de korte hoek voorbij Tim Paalman gekopt. Een kwartier later maakte Mark Breukink namens s.v. Rijssen gelijk. Na een slalom door de verdediging werkte hij de bal laag in het doel. Kort daarna was het René Koezen die op aangeven van de hoekschop van Yilber Haverslag de bal keihard binnen knikte.

In de tweede helft maakte een tweetal spelers haar debuut in het eerste elftal. Doelman Tim Paalman maakte plaats voor JO17-doelman Seppe Halfwerk. De net van een blessure herstelde Niek Averesch werd na een verdienstelijke eerste helft vervangen voor Hidde Smits, uit het tweede elftal. Hij maakte zijn eerste minuten in de speelweide, beide debutanten maakten een degelijke indruk. Hoewel de Vroomshopers soms gevaarlijk voor het doel van Seppe Halfwerk opdoken, wisten ze niet tot scoren te komen door verdienstelijk werk van de achterhoede en de doelman. s.v. Rijssen wist aan de andere zijde nog wel eenmaal tot scoren te komen. Yilber Haverslag gaf de bal voor op Mark Breukink waarna hij zijn tweede van de avond op zijn naam zette.  Vlak voor tijd deed zich nog een unicum voor. Doelman Tim Paalman kwam uit noodzaak voor de geblesseerde Tijs Theijink opnieuw binnen de lijnen, maar ditmaal als veldspeler. Dit leverde boven alle verwachtingen in een aantal mooie tikkie-takka combinaties op, tot een goal kwam het helaas niet meer.

Komend weekend is s.v. Rijssen vrij in verband met de interland verplichtingen van een aantal spelers. Pas zaterdag 20 november volgt er weer een kraker om 17:00 uur Wierden. Er wordt dan gespeeld tegen koploper Juventa'12 waarbij de thuisploeg bij winst de eerste periodetitel pakt.