Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

s.v. Rijssen grijpt naast periodetitel

Gepubliceerd op: zondag 21 november 2021
S.v. Rijssen verloor zaterdag met 5-2 van Juventa’12 in Wierden. Na een enerverende eerste helft gaf s.v. Rijssen de wedstrijd in de tweede helft zeer onnodig uit handen. Met dit verlies greep s.v. Rijssen naast de eerste periodetitel. De spanning voor aanvang van de wedstrijd liep hoog op. Zeker toen vlak voor de wedstrijd bleek dat periodetitel kanshebber Achilles’12 gelijk had gespeeld tegen SP Daarle. Hiermee werd de periodekampioen van de 4e klasse zaterdag F beslist door het langverwachte duel Juventa’12 - s.v. Rijssen. (foto: Bram Lier)
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Het overwicht in de eerste helft was voor de Rijssenaren. Juventa’12 koos ervoor om de ploeg uit Rijssen het spel te laten maken. Dit leidde in de 5e minuut tot een schot van Mark Breukink die uitstekend werd gepareerd door de doelman van Juventa’12. Niet veel later probeerde Juventa’12 het met een schot van afstand. Het harde afstandsschot werd knap getoucheerd door Tim Paalman en belande daardoor op de paal. Enige tijd later werd opnieuw gevaar gesticht voor de goal van Juventa’12. Bram lier stoomde met hoge snelheid op over de linkerflank en legde de bal breed. De breedtepass werd net op tijd opgeruimd door de verdediging van Juventa’12. Na 45 minuten gingen de spelers aan de thee met een 0-0 ruststand.

De tweede helft was voor de s.v. Rijssen een helft om snel te vergeten. Het regende doelpunten en gele kaarten. In de 54e minuut stond bij een vrije trap een aanvaller van Juventa’12 vogelvrij om de bal binnen te koppen. 5 minuten later was het eveneens dezelfde aanvaller die uit een rebound van een vrije trap de bal ongehinderd in de korte hoek binnen kon schieten. Kort daarna brengt Mark Breukink op aangeven van Yilber Haverslag de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 binnen te schieten. Die spanning is echter van korte duur. Één minuut later werd een lange bal niet goed verwerkt door de defensie van s.v. Rijssen. Door miscommunicatie schoof de spits van Juventa’12 de bal zo in een leeg doel. Net toen het er naar uit zag dat s.v. Rijssen zich opnieuw terug worstelde in de wedstrijd ging het nog eens mis. Een bal werd te kort teruggespeeld op de keeper en de spits van Juventa’12 onderschepte en profiteerde opnieuw. S.v. Rijssen gaat daarna alles-of-niets voetbal spelen en brengt frisse krachten in het veld. Tijs Theijink en Niek Averesch verlaten moegestreden het veld. Voor hen kwamen Sil Zwoferink en Jesse Beltman in het veld. S.v. Rijssen weet na een lange bal opnieuw te scoren. De bal viel tussen de verdediging van Juventa’12 en kwam precies voor het rechterbeen van Yilber Haverslag. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal rechtsonder in de goal. De hoge druk leverde s.v. Rijssen kansen op maar door de pressie gaven de Rijssenaren ook ruimte weg in de verdediging. Juventa’12 profiteerde daar nog een maal goed van, door middel van een mooie aanval. Dit bepaalde de eindstand op 5-2. Hiermee won Juventa’12 de periodetitel en verzekerde zij zichzelf van nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.

Al met al een gemiste kans voor s.v. Rijssen dat met te veel onnodige slordigheden de wedstrijd uit handen heeft gegeven. Gelukkig voor de ploeg van Gerald Willems is het seizoen nog lang. Volgende week neemt s.v. Rijssen het thuis op tegen SP Daarle om 14:30 uur.