s.v. Rijssen speelt gelijk tegen Z.V.V Be Quick Zutphen

Gepubliceerd op: vrijdag 2 september 2022
Afgelopen dinsdagavond speelde het eerste elftal van s.v. Rijssen het laatste oefenduel naar aanloop van de officiële bekerwedstrijden. Ditmaal oefende de ploeg van oefenmeester Bjorn Hodes thuis tegen Z.V.V. Be Quick Zutphen. De uitploeg is vorig jaar uit de tweede klasse gedegradeerd naar de derde klasse. Qua niveau een mooie graadmeter voor de Rijssenaren die dit jaar, ondanks deelname aan nacompetitie voor promotie, nog steeds uitkomen in de vierde klasse. Het oefenduel eindigde in een 1-1 remise. Foto: Tim Paalman keerde knap een strafschop.

De eerste helft ging het spelbeeld gelijk op. Beiden ploegen sloegen er, met enige uitzonderingen daargelaten, niet in om gevaarlijk te worden. Voor s.v. Rijssen was het Nevin Ter steege die na een goede actie de doelman van Be Quick Zutphen eens goed uittestte. Aan de andere kant was het een penalty nadat Mark Breukink zijn directe tegenstander door een glijpartij torpedeerde in het zestien meter gebied. Gelukkig voor s.v. Rijssen ging doelman Tim Paalman goed gestrekt naar de hoek en keerde de penalty. Beide elftallen gingen dan ook aan de thee met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft had de uitploeg het betere spel. De bal ging goed rond van links naar rechts en af en toe kwam het tot een aantal mooie individuele acties. Rond de 60e minuut beloonde de zutphenaren zich met een doelpunt na een prachtige steekpass dwars door het hart van de defensie van s.v. Rijssen. Hoewel op basis van het speelbeeld de 2-0 meer voor de hand lag dan de 1-1 werd het uiteindelijk toch gelijk toen s.v. Rijssen in de laatste minute van de wedstrijd besloot hoog druk te zetten. Wilco Hoevink veroverde de bal en bereikte Mike Jansen, laatstgenoemde vecht zich langs zijn tegenstander en legde de bal klaar voor Mark Breukink die hem enkel nog hoeft binnen te tikken.

Aanstaande zaterdag speelt s.v. Rijssen een bekerderby tegen het tweede elftal van Excelsior’31. Excelsior’31 2 komt uit in de reserve hoofdklasse. De wedstrijd begint om 14:30 en wordt gespeeld op Sportpark ‘T Opbroek