Bandwerk merkenbouwers: Trotse media partner van s.v. Rijssen

s.v. Rijssen speelt gelijk tegen AVC Heracles

Gepubliceerd op: zondag 11 december 2022
De uitwedstrijd in Almelo eindigde in een terechte 1-1 remise. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd was dit een terechte uitslag. Daarmee gaat s.v. Rijssen als 4e op de ranglijst het kerstreces in. Foto: Doelman Tim Schulenburg hield zijn ploeg met goede ingrijpen op de been.
Lees verder onder de foto
Blog Details Image

Het duel tussen AVC Heracles en de Rijssenaren beloofde een heel spektakel te worden afgaand de op ranglijst. AVC Heracles tekende een de 3e plek aan met slechts 3 punten boven s.v. Rijssen. Dus bij een eventuele winstpartij zou s.v. Rijssen de derde plek op de ranglijst over nemen. Daarvoor moest er nog wel eerst gewonnen worden. Dit werd een flinke klus afgaand op de inhoud en lengte van de blessurelijst. Björn Hodes kon nog steeds niet beschikken over Tim Paalman, Mark Breukink, Niek Averesch, Nevin ter Steege en Petrit Krasniqi. De oefenmeester van s.v. Rijssen was door alle blessures genoodzaakt beroep te doen op doelman Tim Schulenburg. Hij maakte zijn basisdebuut en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Hij kon direct aan de bak want in de 11e minuut kreeg AVC Heracles een verlaat sinterklaascadeautje van de arbiter. Kelton Lohuis vloerde zijn tegenstander op de rand van de zestien meter maar de scheids wees onder protestgeschal en begeleiding van verbazingwekkende blikkende naar de penaltystip. En dus kon Tim Schulenburg zich voorbereiden op een penalty. De spits van AVC Heracles had het voornemen zijn penalty in te schieten zoals de beslissende penalty van Achraf Hakimi in de penalty shoot-out tussen Marokko en Spanje. Het was leuk bedacht maar de uitvoering kwam helaas voor hem niet dicht in de buurt. Tim Schulenburg dook niet naar de hoek maar bleef in het midden staan en kon de té dik geraakte panenka zo over het doel heen kijken. Een opluchting voor s.v. Rijssen. Toch kwam het circa 20 minuten later wel op 1-0 achterstand als er meermaals niet goed wordt ingegrepen en een middenvelder van AVC Heracles de bal uit de tweede lijn in de hoek plaatst. De Rijssenaren lieten het er niet bij zitten en stroopten de mouwen op. Kelton Lohuis stoomde op over de rechterflank en gaf de bal hoog voor. Tijs Blokhorst kwam net niet bij de voorzet maar aanvaller Mitchell Brugts prikt net zoals vorige week de bal weer binnen. Beide ploegen keerden met een 1-1 ruststand terug naar de kleedkamer om te rusten onder genot van een felbegeerd warm kopje thee.

De tweede helft hadden beide ploegen kansen op nog een doelpunt. Maar beide teams slaagden er niet in om de bal in de goal te krijgen. Aan de zijde van s.v. Rijssen kwam dat door meermaals goed optreden van Tim Schulenburg in samenwerking met de defensie van s.v. Rijssen. Tim Schulenburg keerde op verdienstelijke wijze een vrije trap en een gevaarlijke 1-op-1 situatie. Aan de andere kant waren het schotkansen van René Koezen, Wilco Hoevink en Mitchel Brugts. Maar geen van hen sloeg erin het netje nog te vinden in de tweede helft. Door de 1-1 eindstand gaat s.v. Rijssen als vierde op de ranglijst de winterstop in.

Volgende week zaterdag zal er geen wedstrijd zijn maar is er wel de jaarlijkse Bazar.  Dit gezellige event start om 16:00 uur op sportpark ‘t Opbroek in de kantine van s.v. Rijssen. Wees allen welkom!