s.v. Rijssen met comeback langs Lemele

Gepubliceerd op: zondag 9 april 2023
Waar s.v. Rijssen vorige week tegen V. Voorwaarts nog zo veel pech had in de afronding had het afgelopen zaterdag zoveel geluk tegen Lemele. Na een zeer slechte eerste helft waarna s.v. Rijssen geheel rechtvaardig tegen een 2-1 achterstand aan keek wist het ver in de tweede helft nog de wedstrijd om te buigen tot een 2-3 winstpartij. Foto: Frank Averesch had met 2 assists een belangrijk aandeel in de overwinning.

s.v. Rijssen had wat te revancheren na het verlies tegen Voorwaarts van vorige week. Dat gevoel straalde er in de eerste helft echter niet van af. De Rijssenaren hielden het veld te groot en kwamen niet in de duels en als ze dat al deden werden de duels vaak verloren. De hoge ballen over de defensie van s.v. Rijssen leverde ook continue gevaar op voor het doel van Milo Bettink. Routinier Milo Bettink die deze week de afwezige Tim Paalman moest vervangen en dat overigens keurig deed. Ondanks dat doelman Milo Bettink meermaals goed ingreep moest hij toch al snel in het net vissen. Na een aantal waarschuwingsschoten trof een bekeken schot vanaf de rand van de zestien meter doel voor Lemele. Niet lang revancheerde s.v. Rijssen via een indraaiende hoekschop van Frank Averesch die zeer goed werd getimed door aanvoerder René Koezen. Lang kon de ploeg van oefenmeesters Björn Hodes en Gerald Zandvoort niet van het gelijke spel genieten want al vrij rap werd een goed aangesneden voorzet van de thuisploeg knap in de korte hoek binnen gekopt. s.v. Rijssen ging geheel terecht met een 2-1 achterstand de rust in.

De tweede helft moest spreekwoordelijke uit andere vaatje getapt worden. En dat deed s.v. Rijssen. De Rijssenaren gingen eerder druk zetten en brachten Lemele al vroegtijdig in de problemen. Dit leverde wat kansen op maar bracht tegelijkertijd het gevaar met zich mee dat s.v. Rijssen met de snelheid van Lemele getroffen werd door een counter. Gelukkig voor s.v. Rijssen werden deze counters vakkundig getackeld door verdedigers Niek Averesch, Rick Bruggink, Jesse Embsen en Bram Lier. Toch moest er nog wel gescoord worden. En dat gebeurde in de 78e minuut van de wedstrijd toen Mike Jansen knap de keeper omspeelde en de bal in het doel schoof. S.v. Rijssen rook bloed en ging voor de derde treffer en wist deze in de 90e minuut te vinden. Een lange bal van Milo Bettink werd uit de lucht geplukt door Mark Breukink, deze gaf de bal op Frank Averesch die met de bal aan de voet een sprint van jewelste trok en de bal laag terugtrok voor het doel. De bal kwam net achter Mike Jansen die hem goed liet lopen voor opkomende vleugelverdediger Bram Lier. Laatstgenoemde plaatste de bal goed in de hoek en via de vingertoppen van de doelman eindigde de bal in het net. Zo werd het een nipte maar zoete 2-3 overwinning in Lemele. Zeer verdiend op basis van de tweede helft maar totaal niet rechtvaardig op basis van de eerste helft.

Volgende week spelende Rijssenaren opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal in Daarle om 14:30 uur. Wees Welkom!